Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin adaylıklarına itirazlar reddedildi

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına karşı yapılan itirazları kabul etmedi. 4 adayın isimleri bugün Resmî Gazete’ye gönderilecek. Cumartesi ise oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapılacak.
Mevlüt Peker
|
30 Mart 2023, Perşembe - 18:30
Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin adaylıklarına itirazlar reddedildi

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanı Ahmet Yener, Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 100.000 imza ile cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına karşı yapılan itirazların oy birliğiyle ret edildiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığında, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'ne dair YSK’nın bugünkü çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ahmet Yener, 6’lı masanın "Millet İttifakı" ismini kullanmaması yönünde Millet Partisi tarafından yapılan itiraz başvurusunun oy çokluğuyla ret edildiğini kaydetti.

Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimi çerçevesinde ilan edilen geçici cumhurbaşkanı adayları listesine karşı itirazlara ilişkin bilgi veren Ahmet Yener, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylıklarına yönelik Yüksek Seçim Kuruluna itiraz başvurusu yapıldığı hatırlatmasında bulundu.

3 adaya karşı yapılan itirazların YSK tarafından değerlendirildiğini söyleyen Ahmet Yener, T.C. Anayasası'nın 77, 101, 106 ve 116'ncı maddeleri ile 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 3, 6, 8 ve 8/a maddelerinin birlikte değerlendirildiğini, yapılan değerlendirmeler neticesinde oy birliğiyle her 3 aday yönünden, alfabetik sıraya göre Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylıklarına yönelik itirazların ret edilmesine karar verildiğini duyurdu.

Ahmet Yener, alfabetik sıraya göre Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın kesin aday listesinde yer aldıklarına karar verildiğini, kararın ilan edilmesi için bugün Resmi Gazete'ye gönderileceğini, Cumartesi saat 14.00 itibarı ile de 4 adayın cumhurbaşkanı adayları birleşik oy pusulasındaki yerlerinin oluşması için kura çekimi yapılacağını bildirdi.

YSK’nın bugün “seçimlerin yenilenmesi kararının usule uygun olmadığı” yönündeki itirazı ve bu kararın iptali istemini de görüştüğünü kaydeden YSK Başkanı Ahmet Yener, bu başvurunun da ret edilmesine karar verildiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077053/erdogan-kilicdaroglu-ve-incenin-adayliklarina-itirazlar-reddedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.