Emine Erdoğan, Antonio Guterres'le görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, BM’deki (Birleşmiş Milletler) 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü özel oturumu için geldiği New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.
Mevlüt Peker
|
30 Mart 2023, Perşembe - 22:28
Emine Erdoğan, Antonio Guterres'le görüştü

New York'taki Birleşmiş Milletler binasında gerçekleşen görüşmeye Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal da katıldı.

BM Genel Sekreteri Guterres, "Sıfır Atık Projesi"nin dünya genelinde bir sorumluluk hareketi olduğunu ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yaptığı katkının çok değerli olduğunu söyledi.

Guterres, BM'nin bin yıllık kalkınma hedeflerini açıklayacağı eylül ayında Sıfır Atık Projesi'nin önemli bir katkı sunacağına inandığını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıfır atık bağlamında kurulacak Danışma Kurulu'nun başkanlığını teklif etti.

Guterres, Türkiye'nin liderliğinin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin insani konularda verdiği desteği de takdirle karşıladığını belirtti.

Emine Erdoğan, BM'nin sıfır atık konusunda ülkelerin birleşeceği önemli bir çatı olduğunu vurgulayarak, projenin çevre konusunda önemli bir çözüm olacağına inandığını söyledi. 

Erdoğan ayrıca BM'ye, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sağladığı desteğe teşekkür etti ve Guterres'i 31 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek BM-Habitat Dünya Şehirler Günü'ne davet etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077069/emine-erdogan-antonio-guterresle-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.