Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini kabul etti

Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşüldü. Görüşmeler sonucu Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin teklif kabul edildi.
Mevlüt Peker
|
31 Mart 2023, Cuma - 00:21
Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini kabul etti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün TBMM'de kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu, bütün NATO ailesini daha güçlü ve daha güvenli yapacaktır." dedi. Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, daha önce TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı: Finlandiya, NATO'nun güvenliğine kendini adamış bir müttefik olacak

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Finlandiya, NATO'nun güvenliğine kendini adamış, güçlü ve kabiliyetli bir müttefik olacak." dedi. Niinistö ayrıca, tüm onay veren ülkelere teşekkür ederek İsveç'in de en kısa zamanda NATO'ya katılmasını beklediklerini belirtti. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de Twitter hesabından tüm ülkelere teşekkür ederek, "Müttefikler olarak karşılıklı güvenlik sağlayacağız. Birbirimizi savunacağız. Finlandiya şimdi ve gelecekte İsveç'in yanındadır ve başvurusunu desteklemektedir." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077076/turkiye-finlandiyanin-nato-uyeligini-kabul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.