Oğan'dan seçim tahmini, "Yüzde 16'lara çıkacağını düşünüyorum"

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, oy oranına dair konuştu. Yüzde 30'luk kitleye doğrudan hitap edildiğini ifade eden Oğan, "Başlangıç oyumuzun yüzde 7 ila 9" dedi.
Onur Çetinkaya
|
31 Mart 2023, Cuma - 09:46
Oğan'dan seçim tahmini, "Yüzde 16'lara çıkacağını düşünüyorum"

100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan katıldığı programda seçimlere ve oy oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Başlangıç oyumuzun yüzde 7 ila 9"

Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy verip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyecek kitlenin olduğunu belirten Oğan, "Partisiz kitleden de aldığımız reaksiyon var. Zafer, Adalet, Ülkem, Türkiye İttifak Partisi'nin oluşturduğu ATA İttifakı'nın adayıyım. Bunları bir araya getirdiğimizde bizim başlangıç oyumuzun yüzde 7 ila 9 olduğunu ifade etmek isterim. Bunun süreç içerisinde ilk aşamada yüzde 16'lara ve daha sonra daha yukarıya çıkacağını düşünüyor, hesaplıyoruz. " diye konuştu.

Sözlerine devam eden Oğan, " Bizim yaptığımız birtakım çalışmalar var. Bir defa biz hangi seçmen kitlesine yaslanıyoruz. Beklentimiz nedir? Türkiye'de sol ve sosyal demokratların oy kitlesi yüzde 30 civarında kitle ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

"Biri yeşili, diğeri kırmızısı, diğerinden farkı yok"

HDP ve HÜDA-PAR'ın mecliste yer alacak olmasına ve ittifaklarına değinen ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Oğan,"HDP'nin Türk siyasetine dayatılmak istenmesine karşıyız. Herkes HDP ile şu pazarlığı, bu pazarlığı yapacağını düşünüyor. HDP'nin temel isteği, Suriye'nin kuzeyindeki PKK yapılanmasına dönük operasyonların durdurulmasıdır. HDP ve PKK neyi hedefliyor? Kızıl Kürdistan'ı. Bunların esas kurucuları ne? Sol, marksist, ateist yapı. HÜDA PAR'ın hedefi yeşil Kürdistan kurmak. Biri yeşili, diğeri kırmızısı, diğerinden farkı yok. " açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077103/ogandan-secim-tahmini-yuzde-16lara-cikacagini-dusunuyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.