Seyit Torun, Erdoğan'a çağrıda bulundu! ''Hodri meydan. Gelin birlikte deprem bölgesine gidelim''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan CHP'li Seyit Torun, "Eğer sadece bir gün parti başkanlığı değil de Cumhurbaşkanlığı yapmak istiyorsan hodri meydan. Gelin birlikte deprem bölgesine gidelim. Cesaretin varsa, gerçeği görmek istiyorsan biz buradayız. Yeter ki bu yalan siyasetinden vazgeç. Ama kirli siyasette devam etmek istiyorsan, 44 günün kaldı Erdoğan. 44 gün sonra sen, bu milleti bölen, ayrıştıran, vatandaşı değil kendi çıkarlarını düşünen bir isim olarak tarihteki yerini alacaksın
Ecem Çetin
|
31 Mart 2023, Cuma - 10:45
Seyit Torun, Erdoğan'a çağrıda bulundu! ''Hodri meydan. Gelin birlikte deprem bölgesine gidelim''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketine ilişkin konuşan Torun, "büyük bir acı yaşadık. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanımızı kaybettik. Her birine bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Yine altını çiziyorum. Belediyelerimiz asli görevli olmamasına rağmen, depremin ilk anından itibaren tüm imkânlarını seferber etti. Bazı rakamlar vereceğim. Belediyelerimiz bugüne kadar;9 bin 266 araç, 27 bin 135 personelini bölgeye gönderdi. Her türlü insani yardım malzemesi taşıyan 7 bin 55 TIR, depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı.154 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın bölgede hizmet verdi, vermeye devam ediyor. Bunların yanı sıra; 2 milyon 925 bin battaniye,48 bin çadır, 1.400 konteynır,265 bin ısıtıcı ve soba,4 milyon 500 bin hijyen paketi,2 bin 204 jeneratör, 1.868 mobil tuvalet ve duş halkımıza ulaştırıldı. Bunların yanında, altyapı hizmetlerinden sağlık hizmetlerine kadar pek çok hizmetler yapıldı. Şu anda görevlendirdiğimiz 129 belediye, deprem illerinde yerleşik olarak hizmetlerini sürdürüyor."

"Partizanlık yaparak, vatandaşa gidecek destekleri geciktirdiler"

İlk gün, CHP'li belediyelerin arama- kurtarma ekiplerinin havalimanında saatlerce bekletildiğini söyleyen Torun, “Her şeyi biz yapacağız” diye aletlerine el koydular. Ekiplere nereye gideceklerini dahi söylemediler. Belediyelerimizin pek çok yardım tırına, “ben dağıtacağım” diye el koydular. Yine birçok yerde belediyelerimize çadır kuracakları alan bile göstermekte imtina ettiler. Partizanlık yaparak, vatandaşa gidecek destekleri geciktirdiler." dedi. 

"Kendi suçlarını kapatmak için vatandaşa destek götüren belediyelerimize laf söylüyorlar"

Seyit Torun, şöyle devam etti; 

"Vatandaşlarımıza sormak istiyorum. Yaşanan acının bu kadar büyük olmasının tek sorumlusu olan bir iktidardan ne yapmasını bekleriz? Bakın bir görevden alma yok, bir istifa yok. Peki ne var? Asli sorumlu olmamasına rağmen yardıma koşan belediyelerimizi suçlayan bir iktidar var. Gerçekten akıl alır gibi değil. Kendi suçlarını kendi iş bilmezliklerini kapatmak için vatandaşa destek götüren belediyelerimize laf söylüyorlar. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, “CHP’li belediyeler deprem bölgesine uğramadı” diyor. Yahu şu Ramazan günüde gerçekten bu kadar mı vicdanınız kurudu sizin? Bu kadar mı çaresiz kaldınız, bu kadar mı acizsiniz? Binlerce vatandaşı enkaz altında çaresiz bırakıp, hala ne yüzle belediyelerimizi suçluyorsunuz? Bu deprem felaketinde dahi vatandaşlarımızın acısı biraz olsun hafiflediyse bu bizim belediyelerimizin sayesindedir."

"İktidarda sayılı günü kalanlar, kaybetme korkusuyla artık aklını yitirmiştir"

"Erdoğan belediyelerimize hakaret edeceğine, yatsın kalksın bizim belediyelerimize dua etsin. Açık söylüyorum. İktidarda sayılı günü kalanlar, kaybetme korkusuyla artık aklını yitirmiştir. Bir Cumhurbaşkanına yalanla siyaset yapmak yakışmaz. Ancak bir partinin genel başkanı olmayı seçen Erdoğan, bu kirli siyaseti kendine yakıştırır hale gelmiştir. Bizim partizanlık derdimiz yok. Tek amacımız o bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet etmek. Bunun için belediyelerimiz orada Valiliklerle, Kaymakamlıklarla iş birliği yapmak için adeta çırpınıyor. Bunun için Beylikdüzü Belediyemiz kurduğu çadırkenti devlete teslim ediyor. Bunun için Sayın Genel Başkanımız Hatay’da Adalet ve Kalkınma Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ediyor. Ancak biz bunları yaparken, Ak Partili belediyelere bile teşekkür ederken, onlar bizim belediyelerimize iftiralar atıyor."

"Cesaretin varsa, gerçeği görmek istiyorsan biz buradayız"

"Erdoğan’a açık çağrı yapıyorum .Eğer sadece bir gün parti başkanlığı değil de Cumhurbaşkanlığı yapmak istiyorsan hodri meydan. Gelin birlikte deprem bölgesine gidelim." diyen CHP'li Torun, Belediye başkanlarımız size yaptığı çalışmaları anlatsın hizmet alanlarını gezdirsin. Biz bundan imtina etmeyiz. Binlerce korumayla deprem bölgelerine turistik gezi yapma. Cesaretin varsa, gerçeği görmek istiyorsan biz buradayız. Yeter ki bu yalan siyasetinden vazgeç. Ama kirli siyasette devam etmek istiyorsan, 44 günün kaldı Erdoğan. 44 gün sonra sen, bu milleti bölen, ayrıştıran, vatandaşı değil kendi çıkarlarını düşünen bir isim olarak tarihteki yerini alacaksın.

25 Mart'ta tüm belediye başkanlarını Ankara'da toplayarak seçim startını verdiklerini hatırlatan Seyit Torun, tüm belediye başkanlarının seçim kampanyasında aktif rol alacağını aktardı. Torun, belediye başkanlarının hem kendi bölgelerinde hem de diğer illerde sahaya çıkarak vatandaşlarla bir araya geleceğini belirtti. Belediye başkanlarının görevlendirmeleri için ilk planlamayı yaptıklarını söyleyen Torun, "İlk etapta, hemşehrilik ve özel bağlarının bulunduğu 63 ilde 219 belediye başkanımızı görevlendirdik. Önümüzdeki günlerde ihtiyaçlar halinde yeni planlamalar yapacağız." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077114/seyit-torun-erdogana-cagrida-bulundu-hodri-meydan-gelin-birlikte-deprem-bolgesine-gidelim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.