Adem Yavuz Arslan kimdir?

Türk gazeteci, yazar ve foto muhabiri Adem Yavuz Arslan kimdir? İsmi FETÖ'yle anılan Adem Yavuz Arslan nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
31 Mart 2023, Cuma - 12:30
Adem Yavuz Arslan kimdir?

Adem Yavuz Arslan, 1972 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde dünyaya geldi. Yavuz, ilk ve lise eğitimini Silifke'de tamamlamıştır. Daha sonra Yavuz, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi iletişim fakültesini tamamlayarak mezun oldu. Yavuz, mezuniyetinin ardından İzmir'de Gazetecilik mesleğine  polis-adliye muhabirliğinden giriş yaptı.  Ardından İstanbul'a geçiş yapan gazeteci, oradan da dil eğitimi için 2000 yılında Londra'ya taşındı. Dil eğitiminden sonra ülkesine geri dönen Yavuz, 2008 yılında Ankara'ya yerleşti.  

Kariyeri

Foto muhabirliği, savaş muhabirliği gibi alanlarda çalışan Yavuz, Bugün gazetesinde köşe yazarı olarak çalıştı ve gazetenin Ankara-Washington temsilciliğini yaptı. Daha sonra Bugün TV'de Yavuz,  program yapımcısı ve moderatör olarak çalıştı. gazeteci 2000 yılında çalıştığı Aksiyon dergisinde  "Dikkat DNA'mızı Çalıyorlar" başlıklı çalışmasıyla 'Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'nü aldı. Ve Gazeteci, 13 Eylül 2016'da ilk kitabı olan " Bi Ermeni Var" kitabını piyasaya sürdü. 

FETÖ'yle bağlantısı

Yavuz, 23 Şubat 2022'de düzenlenen FETÖ'ye yönelik bir operasyonu çarptırarak servis etmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Gazetecinin, FETÖ'ye üye olduğu ve 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantılı olduğu iddiaları üzerine açılan soruşturmalar sonucunda Türkiye'den ayrılıp Washington'a geçerek oraya yerleşti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077138/adem-yavuz-arslan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.