İstismar davasında tanık ifadesi Kadir İstekli'yi yalanladı

Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği ve yıllarca istismara uğradığına ilişkin dava dün görüldü. Duruşmada nikah şahitliği yapan tanık ifadesinde, ‘H.K.G. henüz 13 yaşındayken dini nikah kıyıldı’ dedi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 13:10
İstismar davasında tanık ifadesi Kadir İstekli'yi yalanladı

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken dini nikâh adı altında evlendirilerek yıllarca cinsel istismara uğramasına ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, cezaevinden getirilen tutuklu sanıklar Kadir İstekli ile Yusuf Ziya Gümüşel ile taraf avukatları katıldı.

13 yaşında dini nikah kıyıldı

Duruşmada Kadir İstekli ile H.K.G’nin “nikâh şahitliğini” yaptığını söyleyen T.T., tanık olarak dinlendi. 1998 doğumlu olan H.K.G'ye henüz 13 yaşındayken dini nikâh kıyıldığını anlatan T.T. “2011 yılında dini nikâhları yapıldı. 2012’de düğünleri oldu. Dini nikâhı babası Yusuf Hoca kıydı. Kadir İstekli’nin ailesi hazırdı. Ben de oradaydım ve şahitlik yaptım. Düğünde kızı görmedim. Erkekler ve kadınlar ayrıydı” dedi.

Ancak tanık T.T. iddianamedeki olaylara “akıl dışı” diyerek, bu olayların yaşanmış olduğunu düşünemediğini, mümkün görmediğini öne sürdü.

Kadir İstekli ise savcılık ifadesinde “Eşimin 13 yaşındayken nişan fotoğrafı olarak çektirdiğini iddia ettiği fotoğraf nişan fotoğrafı değildir. Aile içi bir fotoğraftır” diyerek suçlamaları kabul etmemişti.

" Yusuf Hoca Kuran'a ve İslam’a kendini adamış bir adam"

Tanık olarak dinlenen bir diğer isim Yusuf Ziya Gümüşel’in bacanağı olan N.Y. ise 2005 yılında 3,5 yaşındaki çocuğunu kaybetmesi nedeniyle Gümüşel’in ailesiyle birlikte taziye için İstanbul’a geldiğini kaydetti. İddiaları medyadan duyduklarını ve bunlara ihtimal vermediğini belirten N.Y. "Yusuf Hoca Kuran'a ve İslam’a kendini adamış bir adamdır. Eşi ve kendisi çocuklarına karşı çok ilgili ve şefkatlidir” iddiasında bulundu. Mahkeme, duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.

Ayrıca tutuklu sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli’nin de tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Davada, sanık Kadir İstekli “cinsel istismar ve cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’” suçundan 22 yıl altı aya kadar ceza isteniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077254/istismar-davasinda-tanik-ifadesi-kadir-istekliyi-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.