Begüm Polat kimdir?

Çektiği müzik klipleriyle gündeme gelen şarkıcı Begüm Polat kimdir? TikTok'ta çektiği videolarla ünlenen genç sanatçı Begüm Polat kaç yaşında, nereli? İşte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 13:07
Begüm Polat kimdir?

Begüm Polat, 30 Mayıs 1994 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Polat, ilk ve lise eğitimlerini Ankara'da tamamladı. Polat, İlk okulda müzik öğretmeninin sesini keşfetmesiyle müziği hayatının odağına aldı.  Sanatçı, okul hayatı boyunca birçok ses yarışmasına katıldı ve dereceler aldı. Üniversite eğitimi için Sanatçı, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünü 2. olarak, Bilkent Üniversitesi Opera Şan Bölümünü Tam Burslu olarak 1.lik ile kazandı.  Polat, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde normal eğitimini, müzik eğitimini ise TRT bünyesinde devam ettirerek, Gazi Üniversitesinden Onur Öğrencisi olarak mezun oldu.

Kariyeri

Begüm Polat başarılı eğitim hayatının ardından müzik sektörüne tamamen geçiş yaparak kendi söz ve bestelerini yazdığı şarkıları yayımlamaya başladı. Polat, Şubat 2015 yılında Kral TV Medya sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Gençlik Ödülleri Gecesinde sözü ve müziği kendisine ait olan ‘’Susardın’’ adlı şarkısı ile sahne aldı ve o gecede Türkiye Gençlik Performans Özel Ödülünü kazandı. Begüm Polat, 2016 yılında Sadri Alışık  Kültür Merkezi Ankara Akademisi’nde Sinema ve Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümünü Tam Burslu kazanmıştır. Böylelikle sanatçı oyunculuk kariyerine de geçiş yapmıştır. Polat 2018 yılında ilk oyunculuk macerası ola 'Koyver Gitsin' filminde başrol olarak yer almıştır. Ayrıca sanatçı filmde kullanılan  “Tombalacık Halimem” türküsünü de seslendirmiştir. Sanatçı aktif olarak müzik ve oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077256/begum-polat-kimdir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.