Belpa Buz Pateni Tesisi'nde çalışmalar devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Belpa Buz Pateni Tesisi’nde gerçekleştirdi tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Söküm işlemlerinin tamamlandığı tesiste, güçlendirme çalışmalarına başlandı.
Ecem Çetin
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 16:24
Belpa Buz Pateni Tesisi'nde çalışmalar devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Gençlik ve Spor Bakanlığından devraldığı Belpa Buz Pateni Tesisi’nde başlattığı bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ABB ekipleri, tesiste öküm işlemlerini tamamladı ve güçlendirme işlemlerine başladı.

Daha modern bir yapıya kavuşacak olan tesisin, 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

"Uluslararası  standartlara uygun hâle getirilecek"

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden PORTAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında tesiste, buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hâle getirilecek. 

Mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan Büyükşehir Belediyesi ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

Tesisin tüm altyapı hattını tamamen yenileyecek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tesis alanı içinde inşa edeceği sergi salonu, açık kütüphane ve kafeterya ile 7’den 70’e tüm Başkentlilerin ailesiyle vakit geçirebileceği bir tesisi daha Ankara’ya kazandırmayı hedefliyor. 

"Bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş, ise sosyal medya hesabından tesisteki çalışmaya ilişkin şu paylaşımı yaptı;

" Atıl durumda devraldığımız, kentimizin simgelerinden BELPA Buz Pateni Tesisi'ni baştan sona yeniliyor, modern bir görünüme kavuşturuyoruz. Her yaş grubuna hitap edecek sosyal aktivitelerin ve kütüphanenin de yer alacağı tesisteki çalışmalarımızı bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2077273/belpa-buz-pateni-tesisinde-calismalar-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.