Karadeniz gazı bayram arifesinde karaya çıkartılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İskenderun Limanı'nda açıklama yaptı. Bakanı Dönmez, "İnşallah ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi. Bakan Karaismailoğlu ise, "(İskenderun'da yükselen deniz suyu) Acil olarak özellikle lodos ve rüzgarın etkisiyle şehir içerisine giren suyun engellenmesi amacıyla deniz tahkimatlarını biraz daha güçlendirdik ve deprem nedeniyle aralarında olan ayrışmaları kapattık" açıklamasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 20:48
Karadeniz gazı bayram arifesinde karaya çıkartılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos'ta Karadeniz gazını ramazanın son günü karaya çıkaracaklarını belirtti. Dönmez, İskenderun'da İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamada, elektrik ve doğal gaz altyapısıyla ilgili sorunların artık tamamen çözüldüğünü, yalnızca istisnai, münferit ve yıkımın yoğun olduğu yerlerde zaman zaman bağlantı talepleri geldiğini ifade etti. Ayrıca depremden etkilenen orta, ağır ve tamamen yıkılmış olan yapılarda oturan ve iş yerlerini kullanan vatandaşların deprem tarihi itibarıyla birikmiş doğal gaz ve elektrik borçlarını tamamen sildiklerini açıkladı.

Dönmez, ayrıca, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in iki ilçesinde faturalama işlemlerinin üç ay süreyle ertelendiğini ve üç ay sonra takip eden fatura bedellerinin vatandaşlardan altı eşit taksitle tahsil edileceğini belirtti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın daha önce grup toplantısında Türkiye genelinde elektrik ve doğal gazda indirime gideceklerini söylediğini hatırlatan Dönmez, elektrikte tüm abone gruplarına yüzde 15, doğal gazda da büyük tüketici ve sanayiciler başta olmak üzere yüzde 20 indirim yapılacağını ifade etti.

Dönmez, açıklamalarında ayrıca büyük projelerin son hazırlıklarının yapıldığını ve ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazının karaya çıkarılacağını belirtti. Ayrıca, 27 Nisan'da taze nükleer yakıtı Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne getireceklerini söyledi. Saros için FSRU gemisi de geldi ancak açılışı henüz yapılamadı. Avrupa'nın en büyük güneş santrali projesinin tamamlandığını ve en kısa sürede Konya Karapınar'da açılışının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise İskenderun'da suyun yükselmesi ve şehir içindeki yaşama etkisiyle ilgili inceleme yaptıklarını ve deniz tahkimatlarının güçlendirildiğini belirtti. Karaismailoğlu, prefabrik ve konteyner kentlerin yapımının devam ettiğini, afetten etkilenen illerde çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü, vatandaşları biraz olsun rahatlatmak için önemli adımları hep birlikte atmayı sürdüreceklerini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077290/karadeniz-gazi-bayram-arifesinde-karaya-cikartiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.