Mansur Yavaş 4 yıl önceki konuşmasını hatırlattı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 4 yıl önce yaptığı konuşmanın görüntüsünü paylaşarak, “Şimdi yine söz veriyoruz: Ülke yönetiminde de adil ve şeffaf bir şekilde mazlumun, mağdurun, ötekinin, itilmişin; kimseyi ayırt etmeden 85 milyon vatandaşımızın yol arkadaşı olacağız.” dedi.
Mevlüt Peker
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 21:16
Mansur Yavaş 4 yıl önceki konuşmasını hatırlattı

Millet İttifakı’nın kazanması durumunda 6’lı masadaki siyasi parti genel başkanlarının yanı sıra ek olarak cumhurbaşkanı yardımcılığı verilecek iki büyükşehir belediye başkanından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçime özel Twitter’da “Mansur Yavaş 2023” ismiyle açtığı @mansuryavas23 adresinden yaptığı paylaşımda “Tam 4 yıl önce kurduğum bu cümlelerle yola çıkmıştık.” ifadelerini kullanarak bir video yayımladı.

“Şimdi yine söz veriyoruz: Ülke yönetiminde de adil ve şeffaf bir şekilde mazlumun, mağdurun, ötekinin, itilmişin; kimseyi ayırt etmeden 85 milyon vatandaşımızın yol arkadaşı olacağız.” ifadelerini kullanan Mansur Yavaş, “#SanaSöz, sevgi ekip sevgi biçeceğiz.” dedi.

Mansur Yavaş, 4 yıl önceki konuşmasında şunları söylemişti:

Daha yolun başında kazandığımızda bunu bir zafer olarak görmeyeceğimizi söyledim. bizim yenmek, yok etmek zorunda olduğumuz bir düşmanımız yok ki bunun adı zafer olsun. bizler rövanşa, kavgaya, kine, husumete gelmiyoruz demiştim. Bizler nefret dilini uzak tutacağız. Sevgi ekip sevgi biçeceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan bu şehri kardeşçe kucaklayıp ileriye taşıyacağız. Yola koyulduğumuzda bir temenni de bulunmuştum. Görevimi bıraktığımda herkesin başkanı diye hatırlanmak istediğimi söylemiştim. Eğer bunu başaramayacaksam bu görev bana nasip olmasın demiştim. Bugün nasip oldu. Şimdi bana düşen sözümü tutmak, herkesin başkanı olmaktır. Ankara Büyükşehir belediyesi mazlumun, mağdurun, ötekinin, itilmişin herkesin belediyesi olacak. Hukuka, devlet ahlakına ve ortak değerlere zeval getirmeyeceğiz. İstişareye önem verecek; adalet, eşitlik duygularımızın örselenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Siyasi görüşü, kimliği, kökeni ne olursa olsun herkesin yol arkadaşı, dert ortağı olacağız. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077291/mansur-yavas-4-yil-onceki-konusmasini-hatirlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.