İnce’den “Neden aday oldun” sorusuna yanıt

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğu için CHP’lilerden gelen tepkilere cevap verdi.
Mevlüt Peker
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 22:41
İnce’den “Neden aday oldun” sorusuna yanıt

Bugün YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanlığında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak birleşik oy pusulasında, cumhurbaşkanı adaylarının sıralarının belirlenmesi için kura töreni düzenlenmiş ve çekilen kura sonucunda birleşik oy pusulasının 1. sırasında Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, 2. sırasında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 3. sırasında Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. sırasında Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan yer almıştı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etmiş ancak ziyaret sonrası İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğini açıklamıştı.

Muharrem İnce’nin bu açıklaması sonrası başta PKK ve FETÖ hesapları olmak üzere Cumhur İttifakı karşıtlarından yoğun tepki gelmiş, Muharrem İnce bu tepkileri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası da şu sözlerle dile getirmişti:

“Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz.”

Tepkilerin artması üzerine Muharrem İnce, Twitter’daki @vekilince onaylı hesabından bir paylaşımda bulunarak, 4 sayfalık açıklama yaptı.

Açıklamasına, “Aday olduğum için bana kızan değerli kardeşlerime” diyerek başlayan Muharrem İnce’nin 4 sayfalık açıklaması şu şekilde:

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077294/inceden-neden-aday-oldun-sorusuna-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.