Kılıçdaroğlu: Salon kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim

Yerdeki seccadeyi ayakkabılarıyla çiğneyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelen tepkiler sonrası özür dilemişti. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi iftarında bir kez daha özür diledi. Kılıçdaroğlu, “Salon kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Ben onların operasyonunu umursamam. Samimi olarak üzgünüm” diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
01 Nisan 2023, Cumartesi - 23:10
Kılıçdaroğlu: Salon kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim

İstanbul Yenikapı'da bulunan Avrasya Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına pek çok siyasi lider katıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, programda hazır bulundular. Programın başlangıcında iftar duası okundu ve akabinde ezan ile oruçlar açıldı.

Kılıçdaroğlu, seccade fotoğrafı hakkında konuştu

Programın sürpriz bir şekilde gündeme oturan konusu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade üzerinde oturduğu bir fotoğraf oldu.

Kılıçdaroğlu, bu konuda yaptığı açıklamada, iftar organizasyonuna katıldıkları restoranda, fotoğraf çekilirken seccadeyi fark etmediğini belirtti. Olayın ardından birçok kesimden tepki alan Kılıçdaroğlu, açıklamasında seccadeyi fark etmediği için özür diledi ve ailesinin hiçbir kutsala saygısızlık yapmayacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi ettikleri fotoğraf karesi ile ilgili iki kelam edeceğim. İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çekilmek istediler. Ben kimseyi kırmam, herkesi kucaklarım ve saygı duyarım. Salon kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Ben onların operasyonunu umursamam. Samimi olarak üzgünüm. Ailem, eşim, çocuklarımız asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Böyle iftiralardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum." diye konuştu.

Karamollaoğlu: Herkesi Kucaklayacağız

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Karamollaoğlu, ülkenin tarihindeki en önemli değişikliklerden birine tanıklık edeceğimiz bir dönemden geçtiğimizi söyledi. Ayrıca, seçimlerin yaklaştığı bir dönemde, herkesi kucaklamaları gerektiğini ve siyasi partilerin birbirleriyle düşman olmadığını, sadece demokrasi ortamında yönetimi ele almak için yarıştıklarını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077296/kilicdaroglu-salon-kalabalikti-yerdeki-seccadeyi-gormedim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.