Mehmetçik deprem bölgesinde sahurluk ikramı yapıyor

Mehmetçik deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için yardım çalışmalarını sürdürüyor. Türk askeri, ramazan ayı nedeniyle sahur yapmak isteyen halka sahurluk kahvaltı ikram ediyor.
Mevlüt Peker
|
02 Nisan 2023, Pazar - 00:22
Mehmetçik deprem bölgesinde sahurluk ikramı yapıyor

6 Şubat Pazartesi saat 04.17’de, 8,6 kilometre derinlikte meydana gelen ve 60 saniye süren Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem ile aynı gün saat 13.24’te, 7,7 kilometre derinlikte meydana gelen ve 45 saniye süren Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremden başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ kentleri etkilenmiş, OHAL ilan edilen 11 kentte deprem büyük yıkıma ve can kayıplarına yol açmıştı. Verilebilecek en üst seviye alarm durumu olan 4. Seviye alarmıyla birlikte devletin tüm kurumlarının seferber olduğu Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Mehmetçik, ilk saatlerden itibaren deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor. MSB (Milli Savunma Bakanlığı), sosyal medya platformu Twitter’daki @tcsavunma onaylı hesabından yürütülen çalışmalara dair paylaşımlarda bulunarak, “Deprem bölgesinde görev yapan Mehmetçiklerimiz, her gece Ramazan ayı dolayısıyla sahur yapmak isteyen vatandaşlarımıza kahvaltılık ikram ediyor” ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077299/mehmetcik-deprem-bolgesinde-sahurluk-ikrami-yapiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.