YSK’dan Kılıçdaroğlu ve İnce açıklaması

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına itirazların reddedilmesinin gerekçelerini açıkladı
Mevlüt Peker
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 20:03
YSK’dan Kılıçdaroğlu ve İnce açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıklarına karşı yapılan itirazları reddeden YSK (Yüksek Seçim Kurulu), ret kararlarının gerekçelerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulunun resmî internet sitesinde yayımlanan gerekçelerde, Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nda yer alan ilgili hükümlere atıfta bulundu.

Gerekçelerde Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına yönelik itirazların, Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun hükümlerinde bulunan cumhurbaşkanı adaylığı için aranan koşullar çerçevesinde olmadığı belirtildi.

İtirazların yerinde olmadığı ve Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylık şartlarını taşıdığının anlaşıldığı belirtilen gerekçelerde, bu nedenlerle itirazların ret edilmesine karar verilmesi gerektiği belirtildi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylıkları ile ilgili yapılan itirazların oy birliği ile ret edildiğini 30 Mart'ta duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077515/yskdan-kilicdaroglu-ve-ince-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.