Dursun Özbek kimdir?

Türk iş insanı ve spor yöneticisi Dursun Özbek kimdir? 39. mevcut Galatasaray başkanı Dursun Özbek nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
04 Nisan 2023, Salı - 17:25
Dursun Özbek kimdir?

Tam adıyla Dursun Aydın Özbek, 25 Mart 1949 yılında Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde doğdu. Özbek, eğitimini  Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra Özbek, İTÜ Spor Kulübü'nde üniversite takımında ve Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

Kariyeri

Dursun Özbek, kariyer hayatına 1972 yılında otomotiv sektörüyle başladı. Özbek, daha sonra turizm sektörüne yönelerek 1988 yılından beri de Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir. 

Galatasaray yöneticiliği

Dursun Özbek, 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda dahil oldu fakat kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. Özbek, 3 yıl aradan sonra Duygun Yarsuvat'ın Başkanlığında  Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçilerek başkan yardımcısı oldu.  Özbek, 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonrasında Galatasaray'ın 36. Başkanı oldu ve 10 Haziran 2015'te mazbatasını alarak görevine başladı. Özbek,  Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı toplantıda Kulüpler Birliği Başkanı seçildi. Özbek bir yıl sonra 2018'de düzenlenen   Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu seçimini kaybederek  Galatasaray Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Başkanlığından ayrıldı. Dursun  Özbek, 11 Haziran 2022'de yapılacak olan seçimde adaylığını açıkladı ve   2 yıl süreyle yeniden Galatasaray Başkanı seçildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077631/dursun-ozbek-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.