Ahmet Davutoğlu'ndan seccade açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bastığı fotoğrafa ilişkin Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?" şeklinde konuştu.
Ecem Çetin
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 09:11
Ahmet Davutoğlu'ndan seccade açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasıyla günlerdir konuşuluyor. 

Sosyal medyada yayılan ve siyasetin gündemi haline gelen konuya ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama gelmişti.  

CHP Lideri, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm.  Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

Siyasetin gündeminden düşmeyen konuya ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da bir açıklama geldi. 

"Bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız"

Karar TV'de Elif Çakır ile Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye'de sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?"

"Türkiye'deki seçim yüzde 60 yüzde 40 gibi biter"

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, "Bizim tarafta bir hata olmazsa, bir söylem hatası olmazsa, kendi içimizde bir hata olmazsa birbirimizin işini kolaylaştırırsak, muhafazakarı soğutan bir söylem olmazsa veya Kürt seçmeni tedirgin eden bir şey olmazsa Türkiye'deki seçim yüzde 60 yüzde 40 gibi biter” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077675/ahmet-davutoglundan-seccade-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.