Yeşil Sol Parti'den dikkat çeken iki isme adaylık teklifi

BDP ve HDP milletvekilliği yapmış Sırrı Süreyya Önder ve Ağrı Belediyesi eski Eş Başkanı Sırrı Sakık'ın, Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olacağı belirtildi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 09:12
Yeşil Sol Parti'den dikkat çeken iki isme adaylık teklifi

Siyasi partilerin 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacak, kişilerin listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmeleri için son tarih 9 Nisan. 

HDP'nin kapanma ihtimaline karşı çatısı altında seçime girmeye hazırlandığı  Yeşil Sol Parti'de geçmiş dönemde açıklamalarıyla dikkat çeken isimlerle görüşmeler gerçekleştiriyor.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre bu isimlerden biri de BDP ve HDP milletvekilliği yapmış olan Sırrı Süreyya Önder.  Çözüm sürecinde aktif rol oynayan Önder'in, Yeşil ve Sol Parti’nin adaylık teklifini kabul ettiği ve İstanbul'dan milletvekili adayı olacağı öğrenildi.

Öte yandan  DTP'den milletvekilliği ve Ağrı eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da adaylar arasında yer alacağı belirtildi. Sakık'ın her yerde görev alacağını ifade ettiğini aktarıldı.

Kulislerde Sakık’ın Bursa’dan aday olabileceği konuşuluyor.

"İt sürüleri"

Sırrı Sakık'ın geçmiş dönemde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere, "Generali olsanız ne yazar, it sürüleri" dediği ifadeler büyük tepki çekmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077679/yesil-sol-partiden-dikkat-ceken-iki-isme-adaylik-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.