2024 Anneler günü ne zaman?

Anneler günü ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Merakla beklenen ve sevinçle kutlanan anneler günü yaklaştı. İşte Anneler gününün 2024 yılında denk geldiği tarih?
Suat Mutlu
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 13:22
2024 Anneler günü ne zaman?

Merak edilen anneler günü, yakın zamanda kutlanacak. Pek çok kişi annesi ile geçireceği vakti ya da annesine alacağı hediyeyi şimdiden düşünmeye başladı. Annelerin gönlünü sevindiren, gözlerini dolduran ve duygulandıran anneler günü için hem satıcılar hem de eşler ve çocuklar telaşa kapılmaya başladı.

Anneler günü ne zaman?

20. yüzyıldan bu yana düzenli bir şekilde kutlanan Anneler günü her yıl mayıs ayının 2. pazar gününe denk gelmektedir. Bu yılkı Anneler günü ise 12 Mayıs 2024 tarihine denk gelmektedir.

Anneler Günü hikayesi ve ortaya çıkışı

Türkiye’de 1955 yılından günümüze kadar büyük bir sevinçle kutlanan anneler günü, Anna Jarvis tarafından pek çok ülkeye aşılanan özel günlerden biridir.  Günümüzdeki Anneler Günü'nün kurucusu Anna Jarvis, 9 Mayıs 1907 tarihinde Philadelphia'da, kendi annesi, Grafton Ann Jarvis'in ölümünün ikinci yıldönümünde Jarvis, annesine olan sevgisini 500 beyaz karanfille göstermek ister ve Kilisenin önünde bu karanfilleri diğer annelere dağıtarak ölen annesini daha bir çok insanla anar. Daha sonra bu olayın büyümesiyle Anna Jarvis, her mayıs ayının 2. pazar gününde bu günü annelere adamak ister. Dönemin belediye başkanı, Anna Jarvis’in bu fikrini çok beğenir ve anneleri onurlandıran bu özel günün her kesime yayılması için bir haber yaptırır. Bu haberin ardından  Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu özel günü kabul eder. 1908 yılında ilk kez Anneler günü kutlanır ve bunda sonraki senelerde bu kutlama bir gelenek halini alır. 

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2077889/2024-anneler-gunu-ne-zaman
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.