Ulaştırma Bakanlığının EGO otobüslerini havalimanına sokmadığı iddiası

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Belko Air’in sözleşme süresi bittiği için vatandaşın havaalanına Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle, EGO’nun şehiriçi ulaşım fiyatına taşındığını ancak Ulaştırma Bakanlığının otobüsleri havaalanı girişinde durdurduğunu ileri sürerek, Ulaştırma Bakanı’na ulaşamadıklarını, Ulaştırma Bakanı’ndan bu kararlarından geri dönmelerini beklediklerini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 19:08
Ulaştırma Bakanlığının EGO otobüslerini havalimanına sokmadığı iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Melih Gökçek döneminde Ankaralı vatandaşların Esenboğa Havalimanı’na taşınması için ihale açtığını, ihaleyi 10 yıllığına Belko Air isimli bir şirketin aldığını, şirketin sözleşme süresi bitince de taşıma işini UKOME kararıyla ABB’nin üstlendiğini hatırlatarak, Ulaştırma Bakanlığının, Ankaralı vatandaşları Esenboğa Havalimanı’na götüren EGO otobüslerini durdurarak havalimanına sokmadığını ileri sürdü.

Özgün Özel, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı ile görüşülmek istendiğini fakat Ulaştırma Bakanı’na ulaşılamadığını kaydederek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu bu karardan vazgeçmeye çağırdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) oturumda söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankaralı vatandaşların havaalanına taşınması ile ilgili zamanında bir ihale açmış, Belko Air diye bir şirket almış, 10 yıldır taşımış. Yandaş bir şirket, orasına girmeyeyim, kimin olduğuna da girmeyeyim. İhaleyi verenden 10 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde alanın kim olduğunu herkes biliyor. Bitmiş ihale. Mansur Yavaş da şehir otobüsleri UKOME kararıyla havaalanına gidiyor, vatandaşı şehir otobüsü fiyatına havaalanına götürüyor. Ulaştırma Bakanlığı şehir otobüslerini havalimanının girişinde durduruyor. Belko Air’in sözleşmesi bitti diye. Belko Air’in araçları bambaşka. Bunlar Ankara Büyükşehir'in şehir otobüsleri. Havaalanına sokmuyor. Elimde video var, şimdi grup başkan vekillerimizle paylaşacağım. Vatandaş şimdi yağmurun altında, elinde valizi zulüm çekiyor. Neden? Buradan birisi para kazansın diye. Ankara Büyükşehir, kamu hizmeti veriyor. Normal taşıma ücreti fiyatına havalanına gitme imkanı veriyor. Bu dar zamanda, buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanına ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı’nın bu tuhaf karardan geri dönmesine bekliyoruz. Vatandaşımıza da bu zam ve zulüm iktidarını Belko Air’in anlaşması bitince artık belediye bedavaya taşısın anlayışına direnen bu kafayı şikayet ediyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077890/ulastirma-bakanliginin-ego-otobuslerini-havalimanina-sokmadigi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.