Erdoğan: 42.500 sağlık personeli alıyoruz

Sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tıpkı yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi asrın felaketiyle mücadelede de son derece başarılı bir imtihan vermekte olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız." diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
07 Nisan 2023, Cuma - 21:25
Erdoğan: 42.500 sağlık personeli alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek, Türkiye'nin asrın felaketleriyle mücadelede başarılı bir imtihan verdiğini söyledi. Erdoğan, ramazanın ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, iftar sofralarının bu mübarek ayın nişanesi olduğunu belirtti. Erdoğan, “Bu sofraların, 85 milyon insanın birlik ve beraberliğinin şahididir.” dedi.

Erdoğan, konuşmasında insanlık tarihinin son asrında karşılaştığı en büyük sağlık krizi olan koronavirüs salgınından dünyayla birlikte Türkiye'nin de olumsuz etkilendiğini ancak sağlık ordusunun cansiparane gayretleri ve vakitlice alınan tedbirler sayesinde hiçbir vatandaşın çaresiz bırakılmadığını söyledi. “Ekonomik bakımdan bizden çok daha zengin ülkelerde rastlanan vahim görüntülerin hiçbiri Türkiye'de yaşanmadı.” diyen Erdoğan, insanlığın son asırda karşılaştığı en büyük sağlık krizini gerçekten takdire şayan bir organizasyon kabiliyetiyle yönetmeyi başardıklarını vurguladı.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'nin hemen yanı başında akan kanın durması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. “Türkiye tam önünü görmeye, kendini toparlamaya başlamışken 6 Şubat'ta yaşanan kara günde, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 14 milyon insanın yaşadığı 11 ilimizde ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtı. Hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki kardeşimiz içinde 505 de sağlık personelimiz bulunuyor” hatırlatmasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının, acı, tatlı, varlık ve yokluğun paylaşıldığı mübarek sofraların paylaşılması sürecinde yarınların aydınlık olacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, depremzedelerle birlikte orada görevli kamu personelinin de devletin ilk günden itibaren gösterdiği olağanüstü çabanın tanığı olduğunu belirtti. Arama kurtarmadan yaralıların tedavisine, barınmadan gıda ve yiyecek teminine kadar tüm ihtiyaçlarında mağdurların yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, sağlık ordusunun da bu süreçte yine en ön safta yer aldığını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078022/erdogan-42500-saglik-personeli-aliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.