Muharrem İnce: "Davet edilmedik. Yok sayıldık"

Muharrem İnce, "Millet İttifakı’nı kurarken davet edilmedik, mutabakat metinleri yapılırken davet edilmedik. Yok sayıldık. Biz ittifaklara karşı değiliz ama ittifaklar omurgalı olmalıdır. Onlarınki menfaat ittifakı" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
11 Nisan 2023, Salı - 10:25
Muharrem İnce: "Davet edilmedik. Yok sayıldık"

Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Siyasetin gündemi haline gelen görüşme sonrası  Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği merak konusu haline geldi. 

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, " Memleket Partisi Genel Merkezi’ne yapılan ziyaretin ardından, aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır" açıklamasında bulundu. 

Altay'ın bu açıklamasının ardından Muharrem İnce teklife ilişkin, "Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi" dedi. 

"Davet edilmedik. Yok sayıldık"

Yaşananların ardından Muharrem İnce'den yeni bir açıklama geldi. 

"Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'a konuşan İnce, "29 Mart’tan önce veya sonra Kılıçdaroğlu’yla hiçbir görüşmem olmadı. Yakınındaki kişilerin bazıları kendilerini siyasi aktör yapmak için çıkıp açıklamalar yaptı. Önemsemedim. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmeyen birisi değilim. Özel telefonlarımızı bilmeyen insanlar değiliz. Ama herhangi bir görüşmemiz olmadı. Millet İttifakı’nı kurarken davet edilmedik, mutabakat metinleri yapılırken davet edilmedik. Yok sayıldık. Biz ittifaklara karşı değiliz ama ittifaklar omurgalı olmalıdır. Onlarınki menfaat ittifakı" ifadesini kullandı."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078372/muharrem-ince-davet-edilmedik-yok-sayildik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.