Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimine karşıyız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de "Millet Buluşması"nda konuştu. Kılıçdaroğlu,"Kırmızı çizgimiz vatanımız ve bayrağımız " dedi.
Onur Çetinkaya
|
11 Nisan 2023, Salı - 14:22
Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimine karşıyız"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yarcımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çanakkale Millet Buluşması'nda vatandaşlara seslendi.

"İki kırmızı çizgimiz var"

Konuşmasında   Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, tek adam rejiminin karşısında olduklarını dile getirdi.

CHP lideri,"Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Milli Kurtuluş Savaşı veren ülke bir kişiye teslim edilemez." dedi.

CHP'nin iki kırmızı çizgisi var diyen Kemal Kılıçdaroğlu,  "Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz, bizim kırmızı çizgimiz, vatanımız ve bayrağımız " şeklinde konuştu. 

"Halkın cebine bağlı hortumları keseceğim"

Yurt dışına gönderilen tüm paraları geri getireceğini belirten Cumhurbaşkanı  adayı,   5'li çeteler değil, beş binli çeteler olsa kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. O 5'li çeteler hazırlıklı olsunlar. Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları. Halkın cebine bağlı hortumları keseceğim."  ifadelerini kullandı.

"Bizim lükse ihtiyacımız yok"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, "İklim değişikliği var. Yangınları söndürecek uçaklara ihtiyacımız var. THK'nın bunu yeteri kadar yapamadığını biliyoruz. Size söz. 16 Cumhurbaşkanlığı uçağını satacağım, yangın söndürme uçakları alacağım. Bizim lükse ihtiyacımız yok. " açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078404/kilicdaroglu-tek-adam-rejimine-karsiyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.