Özbekistan Cumhurbaşkanı: Togg Türk dünyasının başarısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir telefon görüşmesi yaptı.
Mevlüt Peker
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 18:06
Özbekistan Cumhurbaşkanı: Togg Türk dünyasının başarısı

Türkiye Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Özbekistan ilişkileri değerlendirildi. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin doğuştan elektrikli otomobili, yerli ve milli akıllı cihaz Togg aracını teslim alan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e “hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Türk dünyası olarak hep birlikte bütünlük içerisinde çok daha ileri noktalara ulaşacaklarına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Özbekistan arasındaki güçlü iş birliğinin bu anlayışın temel sütunlarından biri olduğu vurgusundan bulundu.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ise Togg hediyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sanayi alanında da sergilediği atılımı çok değerli gördüklerini vurgulayan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Togg akıllı aracın Türkiye ile birlikte Türk dünyasının başarısı olarak kayıtlara geçeceğinin altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078540/ozbekistan-cumhurbaskani-togg-turk-dunyasinin-basarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.