Erdoğan: Geldiler, konuştular, poz verip gittiler

Diyarbakır'da depremzedelerle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin daha önceki tüm afetlerde yaptıkları gibi gelip, konuşup, enkaz önünde poz verip, sonra da deprem bölgesini gündemlerinden tamamen çıkardıklarını söyledi.
Mevlüt Peker
|
14 Nisan 2023, Cuma - 21:00
Erdoğan: Geldiler, konuştular, poz verip gittiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen depremzedelerle iftar programında yaptığı konuşmada, katılımcıların Ramazan ayını, gelecek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başladı. Son üç yıl boyunca koronavirüs salgını ve ardından 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade eden Erdoğan, bu süreçte hayatını kaybeden 50 bin vatandaşın acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasında depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar için Allah'tan rahmet diledi ve inanç gereği depremlerde, sellerde ve yangınlarda insan iradesini aşan afetlerde hayatını kaybedenlerin hükmen şehit sayıldığını belirtti. Ayrıca, depremde hayatını kaybedenlerin şehitlerle haşrolacağına ve Allah'ın onlara en büyük mükafatını ebedi alemda vereceğine yürekten inandıklarını vurguladı.

Depremin büyüklüğü hakkında konuşan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 gücündeki depremlerin bilim insanları tarafından asrın doğal afeti olarak tanımlandığını belirtti. Depremler dolayısıyla bölge genelinde son güncellemelere göre 311 bin binanın kullanılamaz hale geldiği bilgisini paylaştı.

Erdoğan, depremin etkilediği bölgedeki vatandaşların yaşadıkları acıları ve yıkımın büyüklüğünü bizzat yerinde tespit ettiklerini belirtti. Deprem sonrasında devletin tüm imkanlarını deprem bölgesi için seferber ettiğini, ancak bazı hususların insan iradesini de aşabileceğini dile getirdi. Başta Diyarbakır olmak üzere depremin vurduğu iller ve depremzedelerin yaşananlara en yakın şahit olduğuna vurgu yapan Erdoğan, deprem turisti misali bölgede birkaç gün kaldıktan sonra sırra kadem basanların hezeyanlarını dikkate almadıklarını belirtti.

Erdoğan, devletin depremzedelerin yanında olduğunu ve ihtiyaçları gidermek için tüm kurumlarla, belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve hayırseverlerle mücadele ettiklerini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078807/erdogan-geldiler-konustular-poz-verip-gittiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.