Finans merkezi için geri sayım

2012 yapımına başlanan İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindi. Bu kapsamda İFM’nin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.
Onur Çetinkaya
|
15 Nisan 2023, Cumartesi - 14:54
Finans merkezi için geri sayım

Dünyanın en önemli ekonomi merkezlerinden birisi arasına girecek olan ve 300 bin metrekarelik alanı kapsayacak olan İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı 17 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı tören ile açılıyor.

Açılıştan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı.

İstanbul Finans Merkezi'nde 50 bin kişi istihdam edilecek diye konuşan Kurum, "Yatırım değeri 65 milyar lirayı buldu. Akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir proje. 2100 kişilik bir kongre merkezi var. 5 yıldızlı otelimiz var. 26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor." ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum  İstanbul Finans Merkezi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Öte yandan Bakan Kurum bir süre merkezdeki yetkililerle açılışa hazırlık çalışmalarını, finans merkezinin maketi üzerinden bilgi aldı. Kurum, daha sonra makam aracı TOGG T10X ile alandan ayrıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078883/finans-merkezi-icin-geri-sayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.