Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatını inceledi

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı'nın yeni terminal binası inşaatına gelerek incelemelerde bulundu.
Mevlüt Peker
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 20:30
Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatını inceledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nden Kayseri milletvekili adayı gösterilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası ile Apron Yapım Projesi'ni yerinde inceledi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte inşaat alanını gezerek yetkililerden bilgiler alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Yeni terminal binasının Kayseri için son derece önemli olduğunu ve inşaatın yapımında sona gelindiğini belirten Milli Savunma Bakanı Akar, "İnşaatımız yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. Geri kalan yüzde 10’luk bölümün de kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor." bilgisini verdi.

Havalimanı terminal binalarının sadece Kayseri için değil tüm şehirler için önemli olduğunun altını çizen Bakan Hulusi Akar, yeni terminal binasının sunacağı imkanlar dikkate alındığında Kayseri'ye son derece yakışır bir eser olacağını vurguladı.

Projenin yapımı hususunda desteklerinden ötürü başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlara da minnettar olduklarını ifade eden Hulusi Akar, "Yeni terminal binası ile turizm konusunda Kayseri'mizde çok daha ileri hamlelerin mümkün olacağını belirtmek isterim." diye konuştu.

Türkiye'nin 20 sene içinde hava taşımacılığında geldiği noktaya da vurgu yapan Bakan Akar, yüklenici firmanın yetkilileriyle de telefon görüşmesi yaptı. Proje inşaatında gelinen noktayı değerlendiren Hulusi Akar, projenin turizm dönemine yetişmesi konusunda firma sahibinden söz aldı.

Diğer taraftan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni terminal binası inşaatında yaptığı inceleme öncesi Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren Yukatel Kayserispor ile Kasımpaşa arasındaki maçın ilk yarısını izledi.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na gelişinde taraftarların sevgi gösterileriyle ve "Türkiye'nin gururu Hulusi Paşa" sloganlarıyla karşılanan Hulusi Akar'a, Yukatel Kayserispor forması ve atkısı armağan edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079424/akar-kayseri-havalimani-yeni-terminal-binasi-insaatini-inceledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.