Erdoğan, Türkiye 'artık ben de varım' demiştir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuştu. "Bu yıl 28 bin adet, 2030'a kadar 1 milyon adet Togg'u sahipleri ile buluşturacağız" diyen Erdoğan, 2025 yılından itibaren Togg'un dünyaya ihraç edileceğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
24 Nisan 2023, Pazartesi - 16:55
Erdoğan, Türkiye 'artık ben de varım' demiştir"

Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 28 bin Togg'un sahipleriyle buluşturulacağını ifade etti.

"2025 yılında tüm dünyaya ihraç edilecek"

Temelleri Bursa'da atılan Togg'un geldiği noktaya değinen Erdoğan," Togg.Her 3 dakikada bir Gemlik'teki tesislerde araç üretiliyor. Bu yıl 28 bin adet, 2030'a kadar 1 milyon adet Togg'u sahipleri ile buluşturacağız. 2025 yılından itibaren Togg'u ihraç ederek tüm dünyaya satacağız" dedi. 

Vizyon ve hedeflerin ortaya koyulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şarj ve batarya teknolojilerinde de Türkiye'yi Avrupa'nın üretim üssü yapmayı hedefe koyduk. Şarj istasyonları da bu vizyonun önemli halkasıdır. Hızlı şarj noktası adedi 700'ü aştı." açıklamasını yaptı. 

"Gençleri destekleyeceğiz"

Genç girişimcilerin desteklenerek kendi işlerini kurmalarında yardımcı ve destek olacaklarını vurgulayan Erdoğan, "Şimdiye kadar 250 milyar dolar yatırım yapan yatırımcıları çekmek için daha fazla çalışacağız. Uluslararası yatırımcıların da desteği ile yeni bir hikaye yazacağız. Coğrafi konumu, alt yapısı, genç nitelikli nüfusu ile Türkiye büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli hayata geçirmek için kararlıyız." diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079851/erdogan-turkiye-artik-ben-de-varim-demistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.