Derya Yanık kimdir?

Mevcut Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kimdir? AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Avukat ve siyasetçi Derya Yanık nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 16:32
Derya Yanık kimdir?

Derya Yanık, 30 Mayıs 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dünyaya geldi. Yanık, eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. Yanık avukatlık staj görevini İstanbul Borsası'na bağlı olarak tamamlamıştır. 

Kariyeri

Derya Yanık, kariyer hayatına 1997 yılında serbest avukatlık yaparak başlamıştır. Yanık, 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulunda yer alarak bir yıl sonra 2003'te Ak Parti 1. Olağan Kongresinde bir kez daha İstanbul  İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek aynı yıl İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birimi Hukuk Komisyonu'nun kurucu başkanlığı görevine atandı. 

Derya Yanık, 2004 Türkiye Genel seçimlerinde İstanbul Beyoğlu Belediyesi Başkanlığına aday adayı oldu ve 2004-2014 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevini yerine getirdi. Yanık,  2006 yılında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ilk kadın meclis üyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanına vekillik etti. Ayrıca Yanık,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Ak Parti grup sözcülüğü görevlerinde bulundu. Derya Yanık, KADEM,  Darülaceze ve daha birçok çocuk ve insan hakları üzerine kurulu  dernek ve vakıfta yönetici olarak görevlerde bulunmaktadır. 

Derya Yanık, 24 Mart 2021 tarihinde düzenlenen  AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu seçildi ve  21 Nisan 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından 66. Türkiye Hükümetinde  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bakan olarak atandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080226/derya-yanik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.