Avusturya'da Türkiye seçimleri için oy verme işlemi başladı

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için Avusturya'da oy verme işlemi başladı.
Mevlüt Peker
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 18:25
Avusturya'da Türkiye seçimleri için oy verme işlemi başladı

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi başladı.

Almanya, Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Avusturya ve Lüksemburg'daki Türk vatandaşları, sandıklarda oy kullanmak üzere harekete geçti.

Avusturya'da bulunan yaklaşık 110 bin seçmenin bulunduğu yerlerde sandıklar açıldı.

Başkent Viyana, Salzburg ve Bregenz'deki Türk başkonsolosluklarında yoğun ilgi nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Avusturya Türk Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Baki Uslu, vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulunarak, "Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Oyumuzu da kullandık. Tüm dostlara çağrımız lütfen duyarlı olalım, oyumuzu kullanalım. Bir oy bir oydur. Vatanını, milletini, bayrağını seven herkesi oy kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, oy kullanma işleminin ilk gününde sandıkların yoğun bir ilgi gördüğünü belirtti. 

Ceyhun, "Dışarıda uzun bir sıra var. İnsanlarımız ilk gün gelip oy kullanmak isteyecektir bu gayet normal. Bundan dolayı böyle bir sırayı idare etmek durumundayız. Ama uzun vadede, bunca gün içinde vatandaşlarımız açısından da sıraya maruz kalmadan oy vermek mümkün olacak" ifadelerini kullandı.

Ceyhun, vatandaşların oy kullanma işlemi için 9 Mayıs'a kadar zamanı olduğunu söyledi.

Viyana, Salburg ve Bregenz'deki seçmenler, 9 Mayıs tarihine kadar 09.00-18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

Innsbruck, Linz ve Graz'daki Türk vatandaşları ise 29 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında 09.00-18.00 arasında oy kullanabilecekler. 

Geçtiğimiz genel seçimlerdeki katılım oranının yüzde 49 civarında olduğunu belirten Ceyhun, katılım oranını artırmak için çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Yurt dışında oy kullanma işlemleri, seçim tarihine kadar devam edecek. Türk vatandaşları, bulundukları ülkelerdeki sandıklarda oy kullanabilecekler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080229/avusturyada-turkiye-secimleri-icin-oy-verme-islemi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.