Beşiktaş'ın rakibi Galatasaray!

Süper Lig'de lider Galatasaray, Beşiktaş'a konuk olacak. İki takım arasında oynanan son 11 maçta galibiyet sayıları eşit durumda. Vodafone Park'ta oynanan derbilerde ise Beşiktaş'ın üstünlüğü göze çarpıyor.
Ankara Masası
|
30 Nisan 2023, Pazar - 09:41
Beşiktaş'ın rakibi Galatasaray!

Süper Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş bugün Galatasaray'ı ağırlayacak.

Dün Fenerbahçe'nin Sivasspor'u yenmesiyle daha da kritik hale gelen maçta Galatasaray'da tek hedef galibiyet. 3. sıradaki Beşiktaş ise derbiyi kazanarak şampiyonluk şansını sürdürme peşinde.

İki takımda son durum

Ev sahibi Beşiktaş'ta en önemli eksik ise  Rachid Ghezzal. Yıldız futbolcu bugün oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Ağır bir sakatlık geçiren ve tedavisi devam eden  Tayyip Talha Sanuç da Galatasaray karşısında görev yapamayacak.

Ghezzal'ın yerine Nathan Redmond'un oynaması bekleniyor.

Galatasaray'da ise Beşiktaş derbisi öncesinde sakat ve cezalı futbolcu bulunmazken, 4 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Sarı-kırmızılı takımda Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sacha Boey ve Sergio Oliveira, bugün sarı kart görmeleri durumunda ligin 33. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

353. randevu

 Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde 353. kez birbirine rakip olacak.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 352 maçın 125'ini Galatasaray, 113'ünü Beşiktaş kazandı, 114 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar arasındaki 99 yıllık rekabette sarı-kırmızılıların attığı 492 gole, siyah-beyazlılar 460 golle karşılık verdi.

İki takım arasında Vodafone Park'ta 24 Eylül 2016'da oynanan ilk derbi 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş, Vodafone Park'ta daha sonra yapılan 5 derbide de sahadan galibiyetle ayrıldı.

Son 11 derbide galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor.

Söz konusu maçlarda taraflar 5'er galibiyet elde ederken, 1 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Bu müsabakalarda iki takım da 12'şer gol kaydetti.

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert, Onur-Saiss-Colley-Masuaku, Salih-Amir-Gedson, Redmond-Aboubakar-Cenk

Galatasaray: Muslera, Boey-Nelsson-Abdulkerim-Adekugbe, Torreira-Mertens-Oliviera, Rashica-Icardi-Kerem

Beşiktaş-Galatasaray maçı hangi kanalda?

Vodafone Park'ta oynanacak mücadelede 19.00'da başlayacak. Derbi maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Müsabaka, beIN Sports'tan canlı yayınlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080506/besiktasin-rakibi-galatasaray
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.