Muş'ta 416 istihdamlı tekstil fabrikası açıldı

"Çalışan ve Üreten Gençler Programı" çerçevesinde Muş'ta 416 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası açıldı.
Mevlüt Peker
|
02 Mayıs 2023, Salı - 21:16
Muş'ta 416 istihdamlı tekstil fabrikası açıldı

İzmir Sabancı Kültür Merkezi'nde, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Çalışan ve Üreten Gençler Programı Tanıtım ve Tesis Açılış Töreni" kapsamında, Muş Sultan Alparslan Tekstilkent'teki fabrikada tören düzenlendi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz, programda canlı bağlantı yoluyla programa katılan Kasapoğlu ve Varank'a, kentteki yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Gündüzöz, Sultan Alparslan Tekstilkent'te birden fazla fabrikanın üretim yaptığını belirterek, aynı zamanda Sungu Tekstilkent'te de yeni fabrikaların geliştiğini ve gençlerin bu fabrikalarda istihdam edildiğini söyledi. Bu fabrikalarda 25 ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Gündüzöz, Gençlik ve Spor Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı'na teşekkür etti ve Muş'un 1071'de Anadolu'nun kapısı olduğunu, aynı zamanda bir sanayi hamlesinin önemli merkezi haline geldiğini belirtti.

Gündüzöz ayrıca, Muş'un spor alanında tarihin en fazla yatırımını aldığını ve 1 milyarlık bir spor yatırımının gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yatırımın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na şükranlarını sundu.

Törende, 416 kişinin istihdam edileceği fabrikanın açılış kurdelesi kesildi ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve kurum amirleri de programa katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080815/musta-416-istihdamli-tekstil-fabrikasi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.