Buldan: Selahattin, Figen, Gülten, Sebahat, Ayla cezaevlerinden çıkacak

Hakkında açılan kapatma davası sebebiyle seçime Yeşil Sol Parti logosu altında girecek olan HDP, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde de Kemal Kılıçdaroğlu için oy topluyor. Kocaeli'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ben iktidarda olduğum sürece Selo cezaevinden çıkmayacak” sözüne, “Yahu 14 Mayıs'ta sen sandıktan çıkmayacaksın ki. 14 Mayıs'ta sen sandıktan çıkmayacaksın ama Selahattin de Figen de Gülten de Sebahat de Ayla da bütün arkadaşlarım o cezaevlerinden çıkacaklar.” karşılığını verdi.
Mevlüt Peker
|
02 Mayıs 2023, Salı - 22:10
Buldan: Selahattin, Figen, Gülten, Sebahat, Ayla cezaevlerinden çıkacak

Yeşil Sol Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında İzmit ilçesindeki mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin önemine dikkat çeken Buldan, Türkiye genelinde 100 milletvekili hedeflediklerini ve bu milletvekillerinin, halkın temsilcisi olarak parlamentoya gireceklerini söyledi.

Daha önceki dönemde HDP milletvekillerinin bütün sorunlarla ilgili parlamentoda Türkiye halklarının sesi olduğunu savunan Buldan, kadınların, Alevilerin, Ermenilerin, Süryanilerin ve bütün kesimlerin sesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili söylemlerine de değinen Buldan, "Ben iktidarda olduğum sürece Selo cezaevinden çıkmayacak" sözlerine tepki gösterdi. 14 Mayıs'ta sandıktan çıkmayacaklarını ancak seçimlerde elde edecekleri başarıyla arkadaşlarının cezaevlerinden çıkacaklarını belirtti.

Buldan, Türkiye'nin kardeşçe, sevgiyle baktığı bir ülke haline geleceğini ifade ederek, bu güzel günlerin görülebilmesi için 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacaklarını söyledi. Kocaeli halkına inandığını belirten Buldan, Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli'nde birinci yapacaklarına inandığını dile getirdi.

Programda ayrıca Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayları da tanıtıldı. Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de bir konuşma yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080821/buldan-selahattin-figen-gulten-sebahat-ayla-cezaevlerinden-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.