Doğu Demirkol kimdir?

Oyuncu ve komedyen Doğu Demirkol kimdir? Ahlat Ağacı filmindeki performansıyla adından sıkça bahsettiren ve kendi stand up gösterisini sunan Doğu Demirkol nereli, kaç yaşında ve yer aldığı yapımlar nelerdir?
Suat Mutlu
|
03 Mayıs 2023, Çarşamba - 12:38
Doğu Demirkol kimdir?

Tam adıyla Aydın Doğu Demirkol, 6 Eylül 1988'de Ankara'da dünyaya geldi. Demirkol, eğitimini İstanbul Üniversitesi  bilgisayar mühendisliği bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Oyunculuk kariyeri öncesi

Doğu Demirkol, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı komik videolar ile dikkatleri üzerine çekmiş ve daha sonra 2012'de Yetenek Sizsiniz programına katılmasıyla adını ülkeye duyurmuştur. Daha sonra Demirkol, 2016 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi'nde "Açık Mikrofon" adında gösteriler düzenledi ve ardından Güldür Güldür programına konuk olarak burada da stand up gösterisi sundu. Ardından Demirkol, Beşiktaş Kültür Merkezi, Ataşehir Dasdas Sahne, Ankara Yılmaz Güney Sahnesi, Beylikdüzü Torium Sahne ve daha birçok sahnede tek kişilik stand-up  gösterilerinde bulundu.

Oyunculuk kariyeri

Doğu Demirkol, oyunculuk kariyerine 2018 yılında Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı "Ölümlü Dünya" filmiyle adım atmıştır. Daha sonra Demirkol, aynı yıl  Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı "Ahlat Ağacı" filminin kadrosunda yer aldı. Ardından Demirkol, 2020 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanan "Tutunamayanlar" adlı dizisinde ve aynı yıl çekilen "Bayi Toplantısı" filminin kadrosunda yer aldı. 

Doğu Demirkol, İnternet platformu olan Blue TV'de kendi hayatının konu alındığı absürt komedi türünde "Doğu" adlı dizide baş rol olarak oynadı ve aynı yıl Mustafa Sandal ile düet yaptığı "Tekrar" parçasına normal ve kısa film olmak üzere skeç tarzında 2 klip çekti. Bir yıl sonra 2022'de Demirkol, Maske Kimsin? yarışmasında jüri üyesi olarak yer aldı ve yine aynı yıl "Doğu Demirkol ile Alelade Show" programını hazırlayarak sunuculuğunu yaptı. 

Filmografisi

-Ahlat Ağacı (2018-film)

-Ölümlü Dünya (2018-film)

-Bayi Toplantısı (2020-film)

-Tutunamayanlar (2020-dizi) 

-Doğu (2021-günümüz-dizi)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080907/dogu-demirkol-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.