Büşra Pekin kimdir?

Dilber Ay’ın hayatını anlatan Dilberay filminde başrolde yer alan Büşra Pekin kimdir? Çok Güzel Hareketler Bunlar oyuncularından tanıdığımız sempatik oyuncu Büşra Pekin nereli, kaç yaşında ve hangi yapımlarda yer aldı?
Suat Mutlu
|
25 Ekim 2023, Çarşamba - 10:30
Büşra Pekin kimdir?

Büşra pekin, 30 Haziran 1982 yılında Suudi Arabistan'da dünyaya geldi. Pekin, lise eğitimini  lise eğitimini ABD Arkansas Lake Side High School’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Görsel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünü tamamlayarak mezun oldu

Kariyeri

Büşra Pekin, kariyer hayatına 2002'de "En Son Babalar Duyar" dizisinde yer alarak adım atmıştır. Pekin, daha sonra 2005'te Beşiktaş Kültür Merkezi Mutfak oyuncularına ve 2006'da ise Bir Demet Tiyatro ekibine katılmıştır. Pekin, 2007 yılında ilk sinema filmi olan "Kutsal Damacana" filminde baş rolde yer aldı. 2008-2010 yılları arasında Pekin, BKM Çok Güzel Hareketler Bunlar programında çeşitli karakterlerde yer aldı ve çeşitli skeçler yazdı. 

Büşra Pekin, 2009 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Neşeli Hayat" filminde yer almış ve 1. Sadri Alışık ve SİYAD   En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştır. Pekin, 2022 yılında "Dilberay" filminde ünlü şarkıcı Dilberay'ı canlandırarak büyük ilgi görmüştür. 

Yer aldığı diziler

-En Son Babalar Duyar 

-Hayat Bilgisi 

-Bir Demet Tiyatro 

-Fırtına 

-Çok Güzel Hareketler Bunlar 

-Geniş Aile 

-Muhteşem Yüzyıl 

-Aşağı Yukarı Yemişlililer 

-Annem Uyurken 

-İşler Güçler

-Kardeş Payı

-Kim O! 

Yer aldığı filmler

- Kutsal Damacana 

-Neşeli Hayat

-Çok Filim Hareketler Bunlar

-Gişe Memuru 

-Mutlu Aile Defteri 

-İtirazım Var 

-Hadi İnşallah 

-Nadide Hayat

-Benim Adım Feridun / Hayal

-Kolonya Cumhuriyeti

-Tatlım Tatlım

-Fırıncının Karısı

-Bayi Toplantısı

-Dilberay

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081376/busra-pekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.