ERÜ ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü

ERÜ (Erciyes Üniversitesi) ile TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) arasında "Uzay Bilimleri Ve Uydu Teknolojileri Laboratuvarı İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Mevlüt Peker
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 18:32
ERÜ ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da katılımıyla ERÜ (Erciyes Üniversitesi) tarafından Erciyes Kültür Merkezi'nde "Türkiye'de Yeni Nesil Savunma Sanayi ve Kayseri'nin Önemi" başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

Konferansta gençlere seslenen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Hürjet'in ve ATAK 2'nin muhteşem uçtuğunu ve Milli Muharip Uçağı'nın (MMU) taksi(*) yaptığını anımsattı.

Türk savunma sanayisinin önemine vurgu yapan Temel Kotil, "Arkadaşlar kendimi bugünlerde çok iyi hissediyorum çünkü yaptığımız uçaklar uçtu. Genç arkadaşlar bu uçakları sizler gibi gençler yaptı. Türkiye'nin yüzyılı var, bu yüzyıl da bizim olacak inşallah. Biz Türkler özellikle son bin yılda çok büyük işler yapmışız, teknik olarak da insani olarak da askeri olarak da. İnşallah bu devam edecek. Allah ülkemizin bahtını açık etsin, gelecek çok parlak. Artık nefes alıyoruz, tuzlu su yutma vakti geçti." ifadelerini kullandı.

ERÜ (Erciyes Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da HAVELSAN (Hava Elektronik Sanayii), ROKETSAN (Roket Sanayii ve Ticaret AŞ), ASELSAN (Askerî Elektronik Sanayi) ile ASPİLSAN (Askeri Pil Sanayi ve Ticaret AŞ) ile çok ciddi iş birlikleri içinde olduklarının altını çizdi.

Konuşmalar sonrası Genel Müdür Temel Kotil ile Rektör Fatih Altun "Uzay Bilimleri Ve Uydu Teknolojileri Laboratuvarı İş Birliği Protokolü"ne imza koydular.

Taksi yapmak ne demek? (*)

Bir hava taşıtının motor ya da mekanik düzenek gibi kendine ait gücü kullanarak yerdeki yolculuğuna “taksi yapmak” deniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081473/eru-ile-tusas-arasinda-is-birligi-protokolu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.