Kızılelma, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK birlikte uçtu

Kızılelma, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün birlikte uçuşu, 360 derece çekim sağlayan kameralarla kaydedildi.
Mevlüt Peker
|
08 Mayıs 2023, Pazartesi - 23:54
Kızılelma, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK birlikte uçtu

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), SOLOTÜRK, Türk Yıldızları ve Kızılelma'nın birlikte gerçekleştirdiği uçuşun 360 derece çekim yapan kameralarla kayıt altına alınmış görüntüleri paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya platformu Twitter’daki @tcsavunma onaylı hesabından, "Türk Yıldızları, SOLOTÜRK ve Kızılelma'nın beraber uçuşunu 360 derece açıyla izlemek ister misiniz?" mesajı ile yapılan görüntülü paylaşımda SOLOTÜRK, Türk Yıldızları ve Kızılelma'nın birlikte yaptığı uçuşun 360 derece açı ile kayıt altına alındığı videoya da yer verildi.

Kızılelma

Turbofan motorlu, gizlilik ve Havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip insansız savaş uçağı Kızılelma’nın, Türkiye merkezli insansız hava aracı üreticisi Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Türk Yıldızları

Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde 7 Kasım 1992 tarihinde kurulan ulusal akrotim gösteri ekibi Türk Yıldızları, dünyanın en cesur, deneyimli ve başarılı pilotlarından oluşuyor.

SOLOTÜRK

Türk Hava Kuvvetleri 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı olan F-16C Blok-30TM jet savaş uçağını kullanarak hava akrobasisi yapan akrobasi ekibi SOLOTÜRK, 14 Ocak 2010 tarihinde Binbaşı Murat Keleş, Yüzbaşı Fatih Batmaz ve Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab'ın kurucu ekibi seçilmesiyle kuruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081504/kizilelma-turk-yildizlari-ve-soloturk-birlikte-uctu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.