Çavuşoğlu'ndan 'tahıl anlaşması' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna ile imzalanan tahıl anlaşmasının en az 2 ay daha uzatılabileceğini kaydetti.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 09:20
Çavuşoğlu'ndan 'tahıl anlaşması' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye, Rusya ve İran dışişleri bakanları ile yaptığı Suriye konulu toplantının ardından Antalya'da açıklamalarda bulundu. Türkiye-Suriye ilişkilerinin ilerletilmesiyle ilgili 4'lü komiteye ilişkin konuşan Çavuşoğlu, "Bu komitenin en kısa sürede bir araya gelmesi öngörülüyor" dedi.

Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından imzalanan ve 18 Mayıs'ta süresi dolacak olan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin de değerlendirmede bulunarak anlaşmanın 'en az 2 ay daha uzatılması konusunda netice alınabileceğini' söyledi.

Bölgesel uluslararası gelişmeler ele alındı

Moskova ziyaretinde ikili görüşmeleri de olduğunu aktaran Çavuşoğlu, toplantı başlamadan önce Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la bir araya gelerek Suriye'yle ilgili kısa bir görüş alışverişinden sonra gündemdeki ikili konuları ele aldıklarını söyledi. Çavuşoğlu, Lavrov ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını anlatarak, özellikle Ukrayna'daki durumu değerlendirdiklerini ifade etti.

Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye arasındaki son gelişmeleri de ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, İstanbul tahıl anlaşmasının da görüşmenin başlıklarından biri olduğunu söyledi.

"Olumlu netice almayı umuyorum"

Dün (10 Mayıs) İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM olarak bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantının bugün de devam edeceğini kaydeden Çavuşoğlu, toplantıya Türkiye ve Rusya'dan dışişleri bakan yardımcıları ve milli savunma bakan yardımcılarının, Ukrayna'dan da altyapı bakan yardımcısının katılacağını bildirdi.

Çavuşoğlu, söz konusu toplantıdan olumlu netice almayı umduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son noktada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşerek tahıl koridoru anlaşmasını daha önce 2 ay uzattığını, 'en az 2 ay daha uzatılması konusunda da netice alınabileceğini düşündüğünü' söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081769/cavusoglundan-tahil-anlasmasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.