Destici: Cumhurbaşkanımız, yüzde 51’in üstünde 1. turda seçilecek

14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ben çok rahatlıkla Cumhurbaşkanı'mızın yüzde 51'in üstünde bir oyla birinci turda seçileceğini hem sahada görüyorum hem de bize gelen bilgiler böyle. Buna yürekten inanıyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 23:16
Destici: Cumhurbaşkanımız, yüzde 51’in üstünde 1. turda seçilecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçiminin siyasi partiler, milletvekili adayları ve Cumhurbaşkanı için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem yaşadığını, 11 şehrin zarar gördüğünü, 50 binin üzerinde insanın yaşamını yitirdiğini anımsatan BBP lideri Mustafa Destici, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların depremzedelerle büyük bir dayanışma örneği sergilediğine dikkat çekti.

Mustafa Destici, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BBP olarak deprem bölgesinde yaptıkları ziyaretlerde vatandaşların üzgün fakat diğer taraftan devleti yanlarında görmekten memnun olduklarını ifade etti.

Cumhur İttifakı ile seçime katıldıklarını, seçim kampanya sürecinde bazı programlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazılarına ise BBP olarak katıldıklarını kaydeden BBP lideri Destici, "En son İstanbul mitingi tüm mitinglerin zirvesi oldu. Sadece siyasi rakiplerimize değil, onları destekleyen ABD'sinden İngiltere'sine, onlarla seçim işbirliği yapan PKK'sından diğer terör örgütlerine kadar hepsine bir korku verdi. Cumhur İttifakı'nı destekleyen, devletin varlığının yanında, ülkesinin bütünlüğünün yanında duran vatandaşlarımıza da bir güven verdi." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarına vurguda bulunan Mustafa Destici, "Sahada da gördüğümüz, Cumhurbaşkanımız bu pazar ilk turda seçilecek. İpi göğüsleyecek ve bütün başlatılan yatırımlar, atılan bütün adımlar devam edecek." diye konuştu.

Genel Başkan Destici, şöyle konuştu:

"Milliyetçi, vatansever kardeşlerime seslenmek istiyorum; belki kızgınlıkları, öfkeleri, kırgınlıkları vardır. Daha önce partilerinde yaşadıkları, istenmeyen süreçler yaşanmıştır. Bunları öne getirerek seçimlere gitmek ya da oy tercihini farklı kullanmak devletimize, ülkemize ve milletimize zarar verecektir. Bütün milliyetçi ve ülkücü arkadaşlarımdan kızgınlıklarına yenilerek ikinci tur şansı dahi olmayan bir adaya oy vermek yerine, oylarını Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a vermelerini istiyorum. Gün, birlikte olma günüdür. Gün devletimizin varlığını, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin istiklalini ve istikbalini önceleyen Cumhur İttifakı'yla birlikte olmak ve onun Cumhurbaşkanı adayına oy vererek birinci turda seçilmesine destek sağlama günüdür."

"Tek oylarının bile boşa gitmeyeceğini bilerek BBP’ye oy verebilirler"

Büyük Birlik Partisi’nin seçime 81 il ve 87 seçim çevresinde, kendi amblem ve listesi ile girdiğini hatırlatan Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve partilerinin kazanması için seçim çalışmalarına iki koldan devam ettiklerini bildirdi.

Destici, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tüm seçmenlerimizden Büyük Birlik Partimize ve partimizin adaylarına oy vermelerini istirham ediyoruz. Öyle bir seçimdeyiz ki, artık baraj yok. Yani biz bir ittifak içinde olduğumuz için yüzde 7'lik baraj bizi kapsamıyor. İttifakımızın toplamı 7'yi aldığında biz de ittifaktaki bütün partiler de barajı geçmiş sayılıyoruz. Daha önceki yıllarda bunun sıkıntısını çok çektik ama şu anda bu konuda rahatız ve partimize oy vermeyi düşünen tüm seçmenlerimiz, bir oylarının dahi boşa gitmeyeceğini bilerek oy verebilirler. BBP'ye verilen her oy Cumhur İttifakı'na verilen oydur. Bazen sahada yanlış söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İşte BBP'ye verilen oyların boşa gideceği, hala eski sistemmiş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu kesinlikle doğru değil. Bizim ana sloganımız, 'Büyük Birlik, Büyük Türkiye'. Bir oy Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a, bir oy Büyük Birlik Partisine diyoruz."

Seçim süreci başladığında Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun biraz düşük olduğunu, gelinen sürede oy oranının büyük ölçüde yükseldiğini kaydeden BBP lideri, "Oy oranı yüzde 50 bandına geldi. Yurt dışından gelecek oylar var. Geçtiğimiz seçimlerdeki yurt içi oy dağılımına baktığımızda Cumhur İttifakı'mızın ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın en az yüzde 1 artısı var. Önümüzdeki iki günü de çok iyi bir şekilde değerlendirdiğimizde, ben çok rahatlıkla Cumhurbaşkanımızın yüzde 51'in üstünde bir oyla birinci turda seçileceğini hem sahada görüyorum hem de bize gelen bilgiler böyle. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

"Ne cumhurbaşkanı yardımcılığı ne bakanlık ne de milletvekili pazarlığımız var"

BBP Genel Başkanı Destici, seçimlerde ilk hedeflerinin oylarını yüzde 5'in üzerine çıkarmak, ikinci hedeflerinin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en az grup kuracak kadar milletvekili çıkarmak olduğunu belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhur İttifakı'nın geçtiğimiz senelerde büyük başarıların altına imza attığını, çalışma hayatından sağlık politikalarına, enerjiden sanayiye kadar Türkiye’ye önemli kazanımlar sunduğunu ifade eden Mustafa Destici, halkın terörle mücadele edenleri görmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mustafa Destici, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İnsanlarımızın yalancı sözlere, yalancı baharlara, sözde milliyetçilere kanmamaları lazım ve dolayısıyla da sandığa mutlaka giderek, oylarını devletinin varlığı, ülkesinin bütünlüğü, milletinin geleceği için kullanması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dış politikadan iç politikaya uluslararası alanda da çok tecrübeli bir lider haline geldi. Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye arabuluculuk görevini çok iyi şekilde yapıyor ve bütün dünya bunu takdir ediyorsa bu Cumhurbaşkanımızın tecrübesinden ve dünya siyasetindeki ağırlığından kaynaklanmaktadır. Biz Cumhur İttifakı içerisinde, cumhurbaşkanı yardımcılığı pazarlığımız, bakanlık, milletvekili pazarlığımız yok."

"Muharrem İnce demokrasimizin bir zenginliğiydi"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini de yorumlayan Mustafa Destici, Muharrem İnce'nin ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne adadığını ve 2018 yılındaki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlattı.

Destici, şunları söyledi:

"Sayın Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda HDP, PKK onu desteklemediler, ayrı aday çıkardılar. Bugün Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler Muharrem İnce'yi desteklemediler. Neden? İnce onlara özerklik sözü vermedi. Onlara Suriye'de devlet sözü vermedi, İmralı canisini çıkarma ve diğer teröristleri affetme sözü vermedi. Neden? Çünkü Kılıçdaroğlu'nun onlara verdiği sözleri vermedi."

"CHP, dışarıdan aldığı güçle Muharrem İnce üzerinde linç kampanyası başlattı" diyen Destici, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Son birkaç gün öncesine geldiğimizde, özel hayatıyla kendi ifadesiyle bir kumpas kasetlerle, ses kayıtlarıyla yıldırma ve adaylıktan çekilmeye zorladılar. Bir diğer taraftan da Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun oylarını böldüğünü, eğer seçimi kaybederlerse bunun tek sorumlusunun Muharrem İnce olduğunu söylediler. Yani çoğulcu demokrasiye darbe yaptılar. İnce'nin ifadesiyle 'bir kaset kumpası, eğer adaylıktan çekilmezse bunun devamının geleceğiyle tehdit edilmesi' kabul edilebilir bir şey değildir. Şundan eminim, Memleket Partililer Muharrem İnce adaylıktan çekilse de götürüp oylarını Kemal Kılıçdaroğlu'na vermeyecekler. İnce, Memleket Partisinin yoluna devam ettiğini söyledi. Muharrem İnce gibi oyları yüzde 10'un üstüne çıkmış bir cumhurbaşkanı adayı Türkiye açısından, demokrasimizin bir zenginliğiydi. Muharrem İnce'ye oy vermeyi düşünenleri, hatta Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünenleri ilk turda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeye ve seçimi ilk turda bitirmeye davet ediyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081856/destici-cumhurbaskanimiz-yuzde-51in-ustunde-1-turda-secilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.