ÇAKIR seyir füzesi, hedefi tam isabet vurdu!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, dünyada ilk defa bir silahlı insansız hava aracından (SİHA) seyir füzesi atıldığının altını çizerek, "AKINCI TİHA'dan atılan ÇAKIR tüm kritik bileşenleri yerli-milli olan motorla ateşlendi ve hedefi tam isabetle vurdu. Türkiye Yüzyılı'na, savunma sanayiinden armağan olsun." dedi.
Mevlüt Peker
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 23:40
ÇAKIR seyir füzesi, hedefi tam isabet vurdu!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, sosyal medya platformu Twitter’daki @IsmailDemirSSB onaylı hesabından, ÇAKIR seyir füzesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Dünyada ilk defa bir SİHA'dan (silahlı insansız hava aracı) seyir füzesi atıldığı vurgusunda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AKINCI TİHA’dan atılan ÇAKIR seyir füzesinin tüm kritik bileşenlerinin yerli ve milli olan motorla ateşlendiğini ve hedefi tam isabetle vurduğunu kaydetti. Atış denemesinin videosunu da paylaşan İsmail Demir, tweetini “Türkiye Yüzyılına savunma sanayiinden armağan olsun. Tebrikler." ifadesiyle tamamladı.

Tweetinde #ÇAKIR etiketini kullanan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, @BaykarTech, @roketsan ve @KaleArge hesaplarından bahsetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081858/cakir-seyir-fuzesi-hedefi-tam-isabet-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.