Zelenskiy İtalya’yı ziyaret etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşının başlangıcından bu tarafa ilk defa İtalya’ya ziyarette bulundu.
Mevlüt Peker
|
13 Mayıs 2023, Cumartesi - 20:43
Zelenskiy İtalya’yı ziyaret etti

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın ortasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, diplomatik çözüm arayışıyla İtalya'yı ziyaret etti. Rusya-Ukrayna savaşı başladığından bu yana resmi temaslarda bulunmak üzere ilk kez İtalya'yı ziyaret eden Zelenskiy, yoğun güvenlik önlemleri altında binden fazla kolluk kuvveti eşliğinde İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Quirinale Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi bir törenle karşılandı. İlk olarak İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya gelen Zelenskiy, görüşme sırasında Mattarella'nın Ukrayna'ya olan desteklerini dile getirdi. İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, "Sizi burada ağırlamaktan onur duyuyorum. İtalya, askeri, ekonomik ve insani yardım gibi konularda Ukrayna'nın yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Mattarella ile görüşmesinin ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile bir araya geldi. Meloni, Rusya'nın saldırılarını "acımasız ve haksız" olarak değerlendirirken, Ukrayna'ya tam desteklerini ifade etti ve Rusya'nın derhal geri çekilmesini talep etti. Başbakan Meloni, konuşmasında ayrıca İtalya'nın Ukrayna'nın Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteği vurgularken, Ukrayna'nın NATO ile olan ortaklığının daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Zelenskiy, İtalya Başbakanı Meloni ile gerçekleştirdiği basın toplantısında ise, "Tüm İtalyan siyasi liderleri ve sivil toplum temsilcilerini Ukrayna'yı ziyarete davet ediyorum. Bu şekilde tek bir kişinin ve Putin'in neler yapabileceğini görebilir ve neden bu kötülükle savaştığımızı anlayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082050/zelenskiy-italyayi-ziyaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.