İnce’nin avukatından “kaset ve FETÖ” açıklaması

Muharrem İnce'nin avukatı, müvekkilinin iddiaları sonrası başlatılan soruşturma ile ilgili açıklamada bulundu. İnce’nin avukatı, "Dosyada Sayın İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında iftiraları yayan 3 ana failin 2'si hakkında FETÖ/PDY örgüt yöneticiliği, 2 kişi hakkında FETÖ/PDY örgüt üyeliği soruşturması yürütülmektedir" dedi.
Mevlüt Peker
|
13 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:12
İnce’nin avukatından “kaset ve FETÖ” açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin avukatı Fidel Okan, müvekkiline yönelik suçlamaların kamu görevlisine karşı işlenen suçlar kapsamına alındığını belirterek, konunun ciddiyetle takip edildiğini açıkladı.

Okan, yazılı bir açıklama yaparak, Muharrem İnce'ye yönelik iftira, hakaret, tehdit, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde ele geçirilmesi, şantaj ve özel evrakta sahtecilik suçlarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcılık ile yaptığı görüşme sonrasında bu bilgilendirmeyi yaptığını ifade etti.

Soruşturma sonucunda 17 şüpheli hakkında karar çıkarıldığını belirten Okan, bazılarının gözaltına alındığını, bazılarının yurtdışında olduğunu ve bazılarının ise arandığını aktardı. Ayrıca Okan, şunları söyledi:

"Dosyada yer alan 3 ana failden ikisi hakkında FETÖ/PDY örgüt yöneticiliği, diğer ikisi hakkında ise örgüt üyeliği soruşturması yürütülmektedir. Ankara Kuşu Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar hakkında 'tutuklamaya yönelik yakalama kararı' çıkarılmıştır, zira kendisi tarafımızdan şikayet edilen tek kişidir. İftiranın yurt dışındaki ayağında yer alan FETÖ mensubu Cevheri Güven ve Ali Yeşildağ hakkında da aynı kararlar alınmıştır. Ayrıca, FETÖ üyesi olduğu tespit edilen eski Yarbay Ethem Gürbaş'ın 16 ayrı yakalama kararı bulunduğu ve yurtdışında olduğu belirlenmiştir.

Diğer gözaltına alınan şahısların sorgu ve ifade işlemleri devam etmektedir ve müvekkile yönelik eylemler, kamu görevlisine karşı işlenen suçlar kapsamında değerlendirilmektedir. Bu noktada, FETÖ unsurlarıyla hareket eden kişilerin siyasi tutumları nedeniyle soruşturulan diğer şahısların da olay büyük bir ciddiyetle takip edilmektedir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082057/incenin-avukatindan-kaset-ve-feto-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.