BBC'den bomba provokasyonu!

BBC News Türkçe, güvenlik protokolü kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenlik ekibi tarafından rutin olarak gerçekleştirilen bomba araması üzerinden provokasyona kalkıştı. Bomba provokasyonu sosyal medyada birinci sıraya yerleşti.
Mevlüt Peker
|
14 Mayıs 2023, Pazar - 20:22
BBC'den bomba provokasyonu!

BBC Dünya Servisi Türkçe Yayınları'nın sosyal medya platformu Twitter’daki @bbcturkce onaylı hesabından yapılan paylaşımda “AKP Genel Merkezi'nde bomba araması yapılıyor” ifadeleri kullanıldı.

BBC News Türkçe’nin, güvenlik protokolü çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenlik ekibi tarafından rutin olarak gerçekleştirilen bomba aramasını paylaşma şekli kimi sosyal medya kullanıcıları tarafından yanlış algılanırken kimi hesap sahiplerinin ise kasıtlı olarak olayı provoke ettiği görüldü.

Bomba provokasyonu sebebiyle AK Parti’den gelen açıklamayı da paylaşan BBC News Türkçe, “AKP: Bir ihbar söz konusu değil, rutin bir uygulama; endişe edilecek bir şey yok” tweetini attı.

BBC News Türkçe’nin, kısa adı resmi olarak “AK Parti” olarak kayıtlı olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni, muhalefetin kullandığı “AKP” kısaltmasıyla kullanması dikkat çekti.

Hamza Dağ'dan "bomba" açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise BBC’nin provokasyonu sonrası yaptığı açıklamada, “Rutin güvenlik tedbiri gerekçesiyle yalnızca balkon konuşmasının yapılacağı ikinci katta arama gerçekleşmektedir. Bazı basın kuruluşlarında ifade edildiği gibi bir bomba ihbarı durumu söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082161/bbcden-bomba-provokasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.