Semih Yalçın'dan ikinci tur açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre değerlendirme yaptı. Bu turda Erdoğan'ın birinci bitirdiğini söyleyen Yalçın, 28 Mayıs'ta yeniden gerçekleştirilecek ikinci turda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci bitireceğini dile getirdi.
Onur Çetinkaya
|
15 Mayıs 2023, Pazartesi - 14:51
Semih Yalçın'dan ikinci tur açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkan rakamlar seçimi ikinci tura kısmi olarak bıraktı. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sonuçlarının ardından Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki yarış nihayete erecek.

İkinci tur ihtimali İttifak partileri arasında artık mümkün gözükse de olasılıklarda değerlendiriliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre değerlendirmede bulundu. 

 "Seçimlerin galibi Türk milletidir"

Milletimizin olgunluk ve sağduyusu sayesinde bir demokrasi şöleni havasında geçen 14 Mayıs Seçimleri; bundan sonraki dönemlerde yapılacak halk oylamalarının selameti için de mesut bir işaret olmuştur diye konuşan Yalçın, "Seçimlerin galibi, bizzat Türk milletidir. 14 Mayıs akşamında tecelli eden, millet iradesidir." diye konuştu.

"İkinci turda açık ara"

Bu turda Erdoğan'ın birinci bitirdiğini söyleyen Yalçın, 28 Mayıs'ta yeniden gerçekleştirilecek ikinci turda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci bitireceğini değerlendirdi.

Yalçın sözlerinde, " Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan, yarışı açık ara önde tamamlamıştır. TBMM’de de Cumhur İttifakı çoğunluğu sağlamıştır.
Sayın Erdoğan’ın, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda yine açık ara birinci geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçileceği şimdiden belli olmuştur." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082273/semih-yalcindan-ikinci-tur-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.