Ak Parti'den duygu yoğunluklu kampanya ve yüksek oy hedefi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları ikinci tura yönelik kampanya hazırlıklarını başlattı. Kampanya ‘duygu’ yoğunluklu bir içerikle devam etmesi, Erdoğan’ın yeni kabinesinden bazı isimleri açıklayarak vatandaşın karşısına çıkması bekleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
16 Mayıs 2023, Salı - 10:04
Ak Parti'den duygu yoğunluklu kampanya ve yüksek oy hedefi

Cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir adayın yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması nedeniyle seçim  ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları da ikinci tura yönelik kampanya hazırlıklarını başlattı.

AK Parti Genel Merkezinde önceki gece sabaha kadar  seçim sonuçları değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantılarda, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın yaptığı sonuç simülasyonları ele alındı. Bu simülasyonlarda Erdoğan’ın 250-300 bin oyla yüzde 50’nin altında kaldığı tespiti yapıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerine kadar Erdoğan’ın kampanyası daha ‘duygu yoğunluklu’ bir içerikte devam edecek. AK Parti kaynakları bu süreçte, Erdoğan’ın yeni kabinesinden bazı isimleri açıklayarak vatandaşın karşısına çıkabileceği, ayrıca yüzde 5’in üzerinde oy alan Sinan Oğan’ın seçmen kitlesine yönelik adımlar olabileceğini aktardı

“Yüzde 53-54 destek beklentisi”

Oğan’ın seçmen kitlesinin en az yüzde 50’sinin Erdoğan’a yönelebileceği belirtiliyor. AK Parti kurmayları “İkinci tura yönelik hiçbir problem görmüyoruz. Zaten bindelik dilimlerle ifade edebileceğimiz bir eksikle ilk turda seçim tamamlanamadı. Bizim tüm hazırlığımız, ikinci turda çok daha yüksek bir oyla Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi yönünde olacak” dedi.

AK Parti’de yapılan simülasyonlarda, ikinci turda Erdoğan’a verilen desteğin yüzde 53-54’lerde gerçekleşebileceği sonucu ortaya çıktı. AK Parti kaynakları “Meclis tablosuna bakıldığında Cumhur İttifakı çoğunlukta. Seçmen bunu dikkate alacaktır. Yasama ve yürütme arasında bir kaos çıkmaması için, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yine Cumhur İttifakı’nı, yani Erdoğan’ı tercih edecektir. Aksi durumda, ülke yönetiminin zora gireceğini düşünecektir. Bu nedenle de sükûnet ve istikrara oy verecektir” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082357/ak-partiden-duygu-yogunluklu-kampanya-ve-yuksek-oy-hedefi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.