Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Sahte bir anket pazarı kuruldu''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sahte bir anket pazarı kuruldu. Esas anketi 14 Mayıs’ta milletim yaptı. İkinci en güçlü anketi, nihai anketi 28 Mayıs’ta inşallah milletim yapacak.'' dedi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 04:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Sahte bir anket pazarı kuruldu''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Çankaya Köşkü’nde, önemli açıklamalarda bulundu.

“Seçim meydanlarında verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyalarını samimiyet üzerine kurduklarını belirterek, “Yalan söylemedik. Hayal satmadık. Yapamayacağımız işler söylemedik. Seçim meydanlarında verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. 28’Mayıs’tan sonra milletimizden yetki aldıktan sonra hepsini tek tek hayata geçireceğiz” dedi.

"Seçimin sosyal medyada estirilen rüzgarlarla değil sandıkta kazanıldığı görülmüş oldu”

“Seçimin sosyal medyada estirilen rüzgarlarla değil sandıkta kazanıldığı görülmüş oldu” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz kumpas ve kaset siyasetini reddettiğini göstermiştir. Muhalefetin rakiplerini baskıyla sindirerek terör örgütü unsurlarıyla iş birliği yaparak seçim kazanamayacağını anlaması gerekiyor. Terör örgütü ile Kandil’den gelecek talimatla bu iş yürümez. Bu millet kendisine hizmet edecek olana oy veriyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun hem kendisine hem milletine iyilik yapıp önümüzdeki günler boyunca temiz siyaset yapmasını bekliyoruz” dedi.

“Hala hatayı kendilerinde değil millette arıyorlar”

İkinci tur için değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim milletim, terör örgütleriyle el ele omuz omuza bir seçim asla görmek istemiyor. Onların bu ülke için millet için yapacakları hiçbir şey yok. Onlarda kan, kin ölüm var. Bunlar hala hatayı kendilerinde değil millette arıyor. Depremzedelerimiz başta olmak üzere özellikle kendilerine oy vermeyen insanlara hakaret ediyorlar. Gençlerimize karamsarlık ve mutsuzluk aşılıyorlar. Devletin kurumlarını yıpratmayı halen sürdürüyorlar. Devletin kurumları görevini bilir gereğini yapar. Bu jakobenler, kifayetsiz muhterisler CHP başında olduğu sürece millet ne mesajı verirse versin yeterli olmayacaktır” diye konuştu.

“Milletimiz bize daha fazla gönül alın dedi”

28 Mayıs’ın çok farklı olacağını söyleyen Erdoğan, “29 Mayıs’a çok farklı uyanacağız demek istiyorum. Birinci turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Benzerini bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesinde uygulayacağız. Bunun dışında özellikle İstanbul ve Ankara’da teşkilatımızın yoğunlukla hemşehri dernekleriyle, gençlikle yapacağımız görüşmelerle, esnaf odalarıyla yapacağımız buluşmalarla bu süreci farklı şekilde işleyeceğiz. İkinci turda birinci turda olduğu gibi milletimizin yine sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayı sebebi ile özellikle Karadeniz, çaya gidenler olabilir, fındığa gidenler olabilir. 28’inde oyunuzu kullanın ondan sonra bu seyahatleri yapın. Bunlarla beraber yazlıklarına gidecek olanlar da olabilir. Bunların da değerlendirmesini iyi yapmamız lazım. Milletimiz daha fazla gönül alın diye 2 hafta daha verdi bize” açıklamasını yaptı.

“Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetme korkusu yaşayınca mutfaktan çıkıp makama geçmiş”

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı video ile verdiği mesajın sorulmasına üzerine Erdoğan, “Kaybetmenin sorumluluğunu Kılıçdaroğlu üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine hıncını masadan alıyor. Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetme korkusu yaşayınca mutfaktan çıkıp makama geçmiş. Her seçimden sonra CHP’de karışıklık gelenektir Şimdiden parti içindeki muhaliflere kendine göre gözdağı veriyor. Ben öyle görüyorum ki 28 Mayıs’tan sonrası önemli. Kıılıçdaroğlu’na kendi partisi de 28 Mayıs’tan sonra gereken cevabı verecektir. Bütün bu saldırganlığın sebebi bunu hissetmiş olmasıdır. Belki kendisi de hiçbir şey beklemeden kararını vermiş olabilir” açıklamasını yaptı.

Anket şirketlerinin algı iddiası

Anket şirketlerinin algı iddiası ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bu anketler görüldüğü gibi iflas etti. Sahte bir anket pazarı kuruldu. Esas anketi 14 Mayıs’ta milletim yaptı. İkinci en güçlü anketi, nihai anket 28 Mayıs’ta inşallah milletim yapacak. Milletimin yapacağı bu anketle üzerinde tartışma yapılmayacak bir netice ortaya çıkacaktır. Meydanların dili benim için en önemli ankettir. En iyi anketi millet sandıkta yapacak demiştim. Milletimiz eser ve hizmet siyasetinin en iyi hakemidir. CHP anketlerin partisi biz sandığın partisi olduk. Biz hakikatin, CHP yalanın tarafıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalan haberlerle ilgili, “Torunum yanımda torunumun yanağını okşuyorum. Malum gazetelerden biri çocuğun yanağına vurdu dedi. O çocuk benim torunum. Benimle beraber ben de geleyim mi dedi. Gel oğlum dedim. Orada yanağını okşuyorum, çocuğun yanağını tokatladı diyorlar. Öğrenince torunum olduğunu, Erdoğan oy kullanmadan önce bir çocuğa tokat attı dediler” dedi.

Vatandaşlara 28 Mayıs için çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce tüm seçmenlerin sandıklara birinci turda olduğu gibi gitmesi en büyük tavsiyemdir. Atılabilecek başlık da onların sandıkları bu şekilde önemsemesiyle büyük Türkiye Zaferi için herkes sandığa. Milletimin 28 Mayıs’ta sandıkları ihmal etmemesini özellikle rica ediyorum” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082458/cumhurbaskani-erdogan-sahte-bir-anket-pazari-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.