İçişleri Bakanlığı'ndan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine soruşturma

İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu iddiası üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.
Ersin Küçükbarak
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 16:02
İçişleri Bakanlığı'ndan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine soruşturma

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs’ta yapıldı.

Seçim sonrası en çok merak edilen konuların başında “deprem bölgesindeki sandıklardan kimin çıkacağı” idi.

Deprem bölgesindeki bir çok ilde seçmenin kararının Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan yönünde olduğu ortaya çıktı.

Sonuçların kesinleşmesinin ardındanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedelerin misafir edildiği Tekirdağ’daki otellerin boşaltılmasını istediği haberleri geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünün, Tekirdağ Valiliği, Süleymanpaşa Kaymakamlığı ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne gönderdiği Genel Sekreter Fatih Ünsal imzalı yazıda şöyle denildi.

“06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkez üssü olan Gaziantep, Adıyaman, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır ve Elazığ illerimizde meydana gelen deprem nedeniyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilimize gelen ve AFAD tarafından yönlendirilen depremzede vatandaşlarımıza, ilimiz Süleyman Paşa ilçesinde kiralanan otellerde 08.02.2023 tarihinden itibaren geçici konaklama hizmeti verilmeye başlanmış ve bugüne kadar her türlü ihtiyaçları Büyükşehir Belediyemizce karşılanmıştır. Depremzede vatandaşlarımıza yönelik söz konusu geçici konaklama hizmetimiz 21.05.2023 tarihinde sonlandırılacak olup AFAD tarafından gerekli işlem yapılması hususunda bilgilerinize ve gereğini arz/rica ederim.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı sosyal medyada büyük tepki gördü.

Bu girişim İçişleri Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.

İçişleri Bakanlığı, depremzedelerin kaldıkları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu iddiası üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından otele yerleştirilen depremzedelerin, seçimlerden hemen sonra bulundukları otelden çıkarılma girişiminde bulunulduğu yönündeki iddialar hatırlatıldı.

Açıklamada, "İddialar üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve sorumluluğu tespit edilecek diğer belediye görevlileri hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082540/icisleri-bakanligindan-tekirdag-buyuksehir-belediyesine-sorusturma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.