Zehranur Aydemir kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 1. Bölge milletvekili olarak meclise giren Zehranur Aydemir kimdir? Türkiye'nin en genç milletvekili olarak meclise girmeyi başaran Zehranur Aydemir nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 17:05
Zehranur Aydemir kimdir?

Zehranur Aydemir, 1998 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aydemir, eğitimini yüzde yüz burs ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi  Endüstri Mühendisliği ve çift ana dal yaparak  Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini tamamlayarak mezun olmuştur. Aydemir,  Bir savunma sanayi firmasında Yazılım Mühendisi olarak çalışmaktadır.

Siyasi kariyeri

Zehranur Aydemir, siyasi kariyerine 2016 yılında  AKP Ankara Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu ile adım atmıştır. Aydemir, AKP Ankara İl Başkanlığı ve AK Parti Genel Merkez bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve AKP Gençlik Kolları MYK Üyesi olarak AR-GE ve Eğitim Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Zehranur Aydemir, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 1. Bölge milletvekili olarak meclise giren Türkiye'nin en genç milletvekili olmuştur. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082550/zehranur-aydemir-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.