CHP kampanyasında sert dönüş

CHP, ikinci turda “CHP terör örgütü PKK ile işbirliği yapıyor” algısını bitirmeye dönük bir söylem değişikliğine gidiyor. Terörle topyekun mücadele mesajı verecek olan CHP böylece hem Sinan Oğan ve ATA İttifakı bileşenlerinin hem de İç Anadolu ve Karadeniz seçmenlerinin desteğini almayı hedefliyor.
Ersin Küçükbarak
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 10:13
CHP kampanyasında sert dönüş

Türkiye 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve TBMM 28. Dönem Milletvekili seçimlerini gerçekleştirdi.

Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğu elde etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ilk turda seçilemese de yüzde 49,5 oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu önde tamamladı.

Şimdi taraflar 28 Mayıs’taki ikinci tura hazırlanıyor.

İlk turda elense de yüzde 5,2 oya ulaşarak seçimin ikinci tura kalmasını sağlayan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın adaylardan herhangi birisine destek verip vermeyeceği merak konusu oldu.

Sinan Oğan destek vermek için 5 şart açıkladı. Bunlardan birisi de terör örgütleri ve onların siyasi yapıları ile araya mesafe konulması. Oğan’ın yarın destek konusundaki tutumunu açıklaması bekleniyor.

Bunun hemen öncesinde CHP’den terörle mücadele hamlesi geldi.

CHP bu konudaki kararlılığını ortaya koyan bir dizi afiş hazırladı.

Bu afişlerde özellikle seçimlerde Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Kandil ile ilgili olanlar göz çarpıyor.


CHP afişinde “Kandil’i yerle bir edeceğiz” , “PKK’yı bitireceğiz” vurgusu yapılıyor. Bunun yanı sıra “Teröre destek veren herkes yargılanacak” sloganıyla topyekun mücadelenin altı çiziliyor.


Öte yandan seçim sürecinde yerli İHA ve SİHA’ların üretimlerinin durdurulacağı yönündeki iddiaları da yalanlayan bir slogan da hazırlandı.

Bu afişte de Sana Söz Savunma sanayi 100 yılın en büyük gelişimini yaşayacak” denildi.

Böylece CHP terörle mücadele edilmeyecek, savunma sanayi engellenecek algılarını değiştirerek özellikle İç Anadolu ve Karadeniz seçmenine ulaşmayı hedefliyor.

Bu afişler Sinan Oğan ve ATA İttifakı’nın beklentilerine de yanıt olarak değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082611/chp-kampanyasinda-sert-donus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.