Kurtulmuş 14 Mayıs'ı değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 14 Mayıs seçimlerini ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi. Kurtulmuş ilk tura ilişkin ise, "İlk turun kesin galibi Erdoğan'dır." dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 11:21
Kurtulmuş 14 Mayıs'ı değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı programda ikinci tura kalan 14 Mayıs seçimlerine dair konuştu. 

Seçimlere ilk günden itibaren sandık çağrısında bulunduklarını söyleyen Kurtulmuş, ikinci turda katılımın daha fazla olmasını arzuladıklarını dile getirdi. 

"CHP'nin seçmeni daha sağduyulu davrandı"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim gecesi açıklamalarına değinen AK Parti Genel Başkanvekili,  2 büyükşehir belediye başkanının ellerinde sonuçlar olmasına rağmen, seçimi biz kazandık gibi büyük yalanı ortaya atarak hem sorumsuz davrandılar. Allah'tan CHP'nin seçmeni daha sağduyulu davrandı." diye konuştu. 

"Erdoğan ilk turun galibidir "

İlk turun kesin galibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Kurtulmuş, "AK Parti'de CHP'ye fark atmıştır. Sonuçta cumhurbaşkanı seçilebilmek için 50+1 gerekir. İkinci turda Cumhurbaşkanımız oylarını artırarak cumhurbaşkanı seçilecektir." ifadelerini kullandı. 

"Bizim asıl ittifakımız milletle yapılan ittifaktır"

Ata İttifakı cumhurbaşkanı  adayı Sinan Oğan'ın aldığı sonuç ve seçim sonrası oy potansiyeliyle ilgili konuşan Kurtulmuş, merak edilen Oğan görüşmesine değindi.

Kurtulmuş, " Sinan Bey'in aldığı oy oranı fevkalade önemlidir. Kendisini tebrik etmek lazım. Bu sosyolojik tabana dönmüş müdür? Bu başka bir konu. Burada Sinan Oğan'a oy veren kitlenin önemli bir özelliği var. Milli birlik bütünlüğü savunan kitle. Sinan Oğan'a oy veren kitle HDP'ye net tavır koyar. Cumhur İttifakı olarak diğer ittifakla temel fark hiçbir şekilde al ver pazarlığı yapılmadı. Cumhurbaşkanımız masada ne konuşursa meydanda da onu konuşur. Bizim asıl ittifakımız milletle yapılan ittifaktır." şeklinde açıklamada bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082620/kurtulmus-14-mayisi-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.